Novosti

GRADSKO VIJEĆE Za srijedu, 15. svibnja, sazvana 35. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Četvrtak

Dvadeset i šest točaka dnevnoga reda gradski će vijećnici razmotriti na novoj, 35. sjednici Gradskog vijeća Ivanec, sazvanoj za srijedu, 15. svibnja. Sjednica će početi redovitim aktualnim satom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o podnesenoj ostavci jednog vijećnika i početku obnašanja dužnosti novog člana Gradskog vijeća, a nastavit će se drugim radnim temama.

Najvažnije među njima bit će Godišnje izvješće o poslovanju proračuna Grada Ivanca u 2023. godini i donošenje Odluke o raspodjeli viška prihoda iz 2023.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog I. ovogodišnjih izmjena i dopuna proračuna za 2024. te pratećih programa.

Vijećnici će razmotriti i niz drugih izvješća: o izvršenju financijskog plana Dječjeg vrtića Ivančice i Gradske knjižnice Gustav Krklec za 2023. godinu;  izvješće o radu gradonačelnika u drugoj polovici 2023; Odluku o izmjenama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Ivanca; Odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu u Dječji vrtić Ivančice i dr.

Na dnevnom redu je i Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Ivanca za 2024. godinu te Odluka o objavi Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Ivanca.

Vijećnici će razmotriti i Odluku o nerazvrstanim cestama te Odluku o popisu NC na području grada Ivanca kao i Odluku o sanaciji neaktivnog eksploatacijskog polja mineralnih sirovina Tiglin – Horvacka.

Bit će im predložene i izmjene Programa dodjele bespovratnih potpora Grada Ivanca u turizmu te Programa dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva.

Na dnevnom redu je i donošenje Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za 2024. te Izvješće o stanju zaštite od požara i stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za 2023. godinu.

Sjednica će se održati u Poduzetničkom inkubatoru Ivanec s početkom u 18 sati, a kao i obično, moći ćete je pratiti uživo, putem live stream prijenosa Radio Sjevernog FM-a na FB stranici Grada Ivanca te na društvenim mrežama eIvanec.com i sjeverni.info

print