Potpore za uzgoj goveda, ovaca koza i peradi

Potpore za uzgoj goveda, ovaca koza i peradi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za provedbu mjera „Potpora za uzgoj goveda u sustavu krava-tele“, „Potpora za uzgoj uzgojno valjanih ovaca i koza“ i „Potpora za uzgoj izvornih pasmina peradi“ iz „Programa potpore za unaprjeđenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele, unaprjeđenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2018. do 2020. godine“ u 2020. godini.

Zahtjevi za potpore podnose se putem Agronet-a, a po izvršenom odabiru potpora na elektroničkom obrascu, podnositelj je dužan ispisati obrazac Zahtjeva iz Agronet aplikacije, potpisati ga te dostaviti neposredno ili poslati preporučenom pošiljkom u podružnicu Agencije za plaćanja.

Jedinični iznos potpore ne može biti veći od:

  • 2.500,00 kuna po prihvatljivom ženskom grlu mesnih pasmina i/ili križanaca s mesnim

pasminama goveda u sustavu krava-tele,

  • 130,00 kuna po prihvatljivom grlu uzgojno valjane ovce ili koze,
  • 110,00 kuna po prihvatljivom kljunu Zagorskog purana,
  • 40,00 kuna po prihvatljivom kljunu kokoši Hrvatice.

Rok za podnošenje zahtjeva po ovom Javnom pozivu teče od 2. ožujka do 10. lipnja 2020. godine. Javni poziv možete pronaći ovdje.

Svi zainteresirani prijavitelji se za savjetodavnu i operativnu pomoć u kandidiranju svojih projekata na ovaj javni poziv mogu javiti Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove na mail: projektni.ured@ivanec.hr ili na telefon 042/645-485.

print