Javni poziv Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

Javni poziv Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja raspisalo je javni poziv Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju.

Riječ je o dugo iščekivanom pozivu „teškom“ 1.140.000,000,00 kuna.

Poziv je otvoren od 30. travnja do 31. svibnja 2021. godine, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji su prema NKD-u (2007.) registrirani u sektoru C Prerađivačka industrija.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 500.000,00 kuna, a maksimalni 7.500.000,00 kuna.

Intenzitet potpore ovisi o vrsti ulaganja i veličini poduzeća.

Sumarno, kroz navedeni Javni poziv poduzetnici mogu sufinanciranja izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju poslovnih prostora. Isto tako prihvatljiva je kupnja strojeva, alata, opreme, radnih strojeva, mjernih uređaja te hardvera povezanih i važnih za projektno ulaganje.

Navedeni troškovi moraju činiti 60% vrijednosti projekta koji se prijavljuje, a sufinanciranje za tu vrstu ulaganja za srednja poduzeća iznosi 35%, a za mikro i mala poduzeća 45%.

Osim toga prihvatljive su i plaće zaposlenika koji će raditi na projektu, usavršavanje djelatnika  povezanog projektom te troškovi promidžbe i vidljivosti.

Važno je istaknuti da ukoliko poduzetnici planiraju građevinske zahvate, prihvatljivi su za sufinanciranje i troškovi izrade projektno – tehničke dokumentacije, a ukoliko u ovom trenutku nemaju ishodovanu građevinsku dozvolu, istu mogu posredničkom tijelu dostaviti od 01. kolovoza 2021. godine.

Troškovi izrade projektne prijave koji su u sklopu navedenog natječaja prihvatljivi za sufinanciranje u iznosu od 75% te su dio de minimis potpore.

Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom za EU fondove Projektnim uredom, poziva vas da se za pomoć kod pripreme projektnog prijedloga javite certificiranim voditeljima pripreme i provedbe EU projekata na e-mail: projektni.ured@ivanec.hr ili na broj telefona  042 645 485 ili 042 645 484.

Zaposlenici Projektnog ureda s Vama će dogovoriti individualni sastanak uz poštivanje svih epidemioloških mjera te će s Vama proći kroz uvjete Javnog poziva, aktivnosti, dokumentaciju i bodovanje.

Kako bi se projektne prijave izradile kvalitetno i na vrijeme pozivamo Vas da svoj interes iskažete do 03. svibnja 2021. godine.

Više informacija o navedenom Javnom pozivu možete pronaći OVDJE

Također, Poslovna zona Ivanec d.o.o. više informacija o Javnom pozivu poslala je i na svoje baze poduzetnika i obrtnika.

print