Novosti

MIPCRO U INVESTICIJI TEŠKOJ 2 MIL. EURA Bivša hala VIS-a prerasta u moderni prodajni centar

Utorak

Ivanečka javnost s velikom pozornošću prati iznimno opsežne radove koje ugledno ivanečko Graditeljsko poduzeće MIPCRO izvodi na svom poslovnom objektu pokraj Lidla, točnije, na nekadašnjoj VIS-ovoj proizvodnoj hali te u njenom obuhvatu.

Nekad zapuštena hala, površine 3.000 m2, koju je MIPCRO godinama koristio kao skladišni prostor te za izradu armatura i druge radove za vlastite potrebe, sada se temeljito rekonstruira, adaptira i preuređuje u trgovački centar za poznate poslovne partnere.

Riječ je o četiri partnera i svi će oni ove godine ući u novouređene prostore i u njima otvoriti svoje prodajne objekte i lokale.

Parkiralište sa 87 mjesta

- Do 15. lipnja u nove prostore trebaju ući trgovine Tedi i Pepco, jedan cafe bar, a do kraja godine i BIPA. Ostatak prostora od 1.150 m2 koristit ćemo za vlastite potrebe, uglavnom za skladište naših roba i tehničku pripremu – ističe voditelj projekta ing. Zdravko Rogina.

- Ispred prodajnih objekata gradimo parkiralište sa 87 parkirnih mjesta. Za potrebe uređenja parkirališta od Grada Ivanca otkupili smo dodatnih 1.700 m2 zemljišta. Parkiralište će se prostirati na velikoj površini od prodajnog centra pa sve do sadašnjeg drvoreda pokraj obilaznice.  S obilaznice ćemo prema trgovačkom centru urediti prometni ulaz, a cijeli taj potez će pješačkom stazom biti povezan s Lidlom. Svi ovi radovi vrijedni su oko 7 milijuna kuna (bez PDV-a) – pojašnjava ing. Rogina.

Slijedi gradnja nove hale, vrijedne 4 mil. kn

Radovi na preuređenju bivše hale Svilane u budući moderni prodajni centar tek su dio kompleksnih zahvata koje MIPCRO izvodi, doslovce u cijelom svom poslovnom krugu površine 17.000 m2.

Ulaz u poslovni krug MIPCRO-a iz Ulice Adalberta Georgijevića brojnim je preinakama promijenjen i gotovo neprepoznatljiv u odnosu na raniji izgled.

- Uklonjena je stara oprema i infrastruktura (kotlovnica, dimnjak, trafostanica). Sagrađena je nova trafostanica, postavljene su nove vodovodne i električne instalacije, odvodnja itd. Na ulaznom dijelu u poslovni krug uređujemo moderno parkiralište – izvijestili su voditelj tehničke komercijale Filip Kišiček i voditelj gradilišta Hrvoje Banić.

Kad sve navedene radove privede kraju, MIPCRO na već uređenom gradilištu pokraj svoje upravne zgrade, otvara novu investiciju – gradit će potpuno novu halu za vlastite potrebe.

- Površina hale bit će 1.200 m2, a u investiciju ćemo uložiti 4 milijuna kuna (bez PDV-a) – izjavio je Zdravko Rogina.

Navedenim brownfiled i greenfield investicijama, vrijednim ukupno gotovo 2 milijuna eura, čemu treba pribrojiti i gradnju dviju novih stambenih zgrada u stambenoj zoni nasuprot Superkonzuma, Graditeljsko poduzeće MIPCRO preraslo je u, trenutačno, jednog od najvećih investitora na području grada Ivanca.

U poduzeću je 102 zaposlenih.

print