Novosti

Krenule pripreme za adaptaciju stare škole u Salinovcu za rad udruga i mjesnog odbora

Četvrtak

Grad Ivanec krenuo je s pripremama za adaptaciju stare škole u Salinovcu.

Projekt je to čija se realizacija planira već više godina, a sve u cilju kako bi se ovaj objekt, koji je još u razmjerno dobrom građevinskom stanju, uredio za potrebe rada svih salinovečkihudruga.

Grad će staru školu svakako prijaviti i na natječaj za energetsku obnovu (čije se raspisivanje čeka već dvije godine) te iz vanjskih izvora nastojati osigurati sredstva za građevinske radove i stolariju. 

Međutim, iz tih izvora Grad ne može dobiti sredstva za izgradnju novog krovišta (jer tavan objekta nije grijani prostor) pa stoga te troškove mora isfinancirati iz vlastitih sredstava. 

Stoga će se ove godine ići u uklanjanje postojećeg i gradnju novog krova.

Također, s obzirom na to da je dio objekta u lošem stanju, a dodatno je stradao u potresu, srušit će se sjeverozapadni katni dio stare škole. U sklopu radova izvest će se i popratni radovi na premještanju postojećih instalacija, zamjeni stolarije i izvedbi novih gromobranskih instalacija, dok će se dio kotlovnice sa sjeveroistočne strane pretvoriti u natkrivenu nadstrešnicu. 

Ukupna planirana vrijednost radova je milijun kuna. Grad ovih dana kreće s raspisivanjem postupka javne nabave, a sklapanje ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem očekuje se krajem ovog mjeseca.

print