Novosti

POSLOVNA ZONA IVANEC Održane trodnevne radionice za poduzetnike početnike

Srijeda

Od 16. do 18. svibnja, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec, održane su edukativne radionice za poduzetnike početnike. Radionice su bile namijenjene podršci razvoju privatnog poduzetništva, a za sve zainteresirane organizirala ih je Poslovna zona Ivanec d.o.o. u okviru EU projekta BOND - namijenjenog certificiranju usluge poslovnog savjetovanja za poduzetnike, koji Zona provodi u razdoblju 2022. – 2023. godine.

Svaki od tri održana dana predstavljao je zaseban modul na određenu temu, koju su polaznici prethodnih edukacija definirali kao zanimljive i potrebne za povećanje njihovih znanja i kompetencija. 

Prvog dana je predavačica Monika Petrovečki iz poduzeća Petrovečki konzalting d.o.o. predstavila je teme računovodstvenog i poreznog savjetovanja, s detaljnim osvrtom na osnivanje poslovnih subjekata, PDV, fiskalizaciju te radne odnose. 

Drugog dana, predavačica Irma Dračić iz poduzeća CAD-ING d.o.o., mladim poduzetnicima je predstavila upravljanje financijama i poslovno planiranje.

Posljednjeg, trećeg dana edukacije, tema je bila digitalni marketing u službi poslovanja, a praktične savjete za bolje predstavljanje i poslovanje na društvenim mrežama, digitalnim platformama i u zahuktaloj digitalizaciji i društva i poduzetništva, polaznicima je dao predavač Damir Kapustić, iz ivanečke tvrtke X – Media d.o.o. 

Polaznici su istaknuli zadovoljstvo sadržajem i načinom izvođenja radionica te su uputili pohvale Poslovnoj zoni i Projektnom uredu.

- Hvala vam na angažmanu, predivnim predavačima koji su dragi i pristupačni, nesebično odgovaraju na pitanja i dijele znanje. Posebno bih htjela naglasiti ažurno i pravovaljano dijeljenje informacija od strane Projektnog ureda Ivanec. Ozračje na radionicama je opušteno, veselo i zanimljivo. Lijepo je biti među dobrim ljudima, Projektni ured Ivanec je za svaku preporuku – istaknula je sudionica Danijela Zoroja iz istoimenog OPG-a.

Po završetku trodnevne edukacije, polaznicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju i promo paketi Ivanec - Planinarski grad. 

Aktivnosti namijenjene podršci poduzetnika početnika nastavljaju se u narednom razdoblju, o čemu će svi zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni.

print