Novosti

U utorak, 13. studenog, 17. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Petak

Petnaest točaka dnevnoga reda naći će se pred vijećnicima Gradskog vijeća Ivanec na 17. sjednici koju je predsjednica Ksenija Sedlar Đunđek sazvala za utorak, 13. studenog.

Među njima su i odluke o donošenju svih gradskih prostorno-urbanističkih planova i to Prostornog plana uređenja grada Ivanca, Urbanističkog plana uređenja Ivanca i Detaljnog plana uređenja zone užeg centra Ivanca.

U proteklom vremenu svi navedeni planovi prošli su kroz propisanu zakonsku proceduru, a 11. listopada je u Gradskoj vijećnici održano i njihovo javno izlaganje.

Pritom su predložena rješenja, smjernice i mjere obrazložili Aron Varga i Patrik Filaković iz tvrtke Arheo iz Zagreba kojoj je Grad Ivanec u postupku javne nabave povjerio izradu navedenih dokumenata.

U međuvremenu su izrađeni i konačni prijedlozi koji su dobili suglasnosti mjerodavnih institucija, čime su stečeni uvjeti da se svi gradski prostorno-urbanistički planovi upute na donošenje Gradskom vijeću.

Nadalje, na dnevnom redu Gradskog vijeća je i razmatranje Godišnjeg izvješća Dječjeg vrtića Ivančice za pedagošku godinu 2017./2018. te izvješća gradskih ustanova, Dječjeg vrtića, Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta, o financijskom poslovanju u prvih šest ovogodišnjih mjeseci.

Također, vijećnici će razmotriti i Odluku o polugodišnjem izvršenju gradskog proračuna za 2018. godinu, izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za srpanj, kolovoz i rujan te Izvješće o radu gradonačelnika u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine.

Nadalje, na dnevnom redu je i dopunjena Odluka o trgovini na malo izvan prodavaonica te Odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite grada Ivanca.

Pred vijećnicima će se naći još jedna, vrlo važna odluka, a to je davanje suglasnosti za provedbu ulaganja u rekonstrukciju i energetsku obnovu i adaptaciju društvenog doma u Jerovcu Gornjem.

Sjednica počinje u 18 sati.

print