Novosti

GRAD IVANEC I HPD „IVANČICA“ U petak, 13. 03., predstavljanje Idejnog rješenja uređenja vršne zone Ivančice

Utorak

Grad Ivanec u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom „Ivančica“ poziva sve građane, a osobito planinare i izletnike, da se u petak, 13. ožujka, odazovu prvom javnom predstavljanju Idejno-urbanističkog rješenja uređenja vršne zone Ivančice.

Ovim rješenjem obuhvaćene su čestice na vrhu Ivančice koje se nalaze u vlasništvu Grada Ivanca, HPD-a Ivančica i župe Ivanec, kao centralna zona u kojoj se planiraju urediti kamp zona i zona za izletnike te razni prateći sadržaji namijenjeni posjetiteljima.

Idejnim rješenjem obuhvaćen je i prostor kapelice, koja će se građevinski dovršiti.

Sve građane koje zanima na koji se način vrh Ivančice (od Planinarskog doma do kapelice) planira urediti u atraktivnu zonu za posjetitelje, pozivamo na prezentaciju koja će u Muzeju planinarstva Ivanec početi u 19 sati.

Idejno rješenje prezentirat će predstavnici Studija Nexar iz Ivanca, a nakon toga nazočni će moći postavljati pitanja i iznositi vlastite prijedloge i ocjene.

Posebno napominjemo da će Idejno rješenje uređenja vršne zone Ivančice već idući tjedan biti upućeno u online postupak javnog savjetovanja na web stranicama Grada Ivanca www.ivanec.hr, pa već sada pozivamo građane da ga prouče i dostave Gradu svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge.

Ovaj projekt najnoviji je u nizu međusobno povezanih projekata koje Grad provodi u cilju razvoja planinskog turizma na Ivančici.

print