Novosti

Unatoč padu proračunskih prihoda, Grad sportskim klubovima neće smanjiti sredstva za rad

Četvrtak

Unatoč velikom padu prihoda u proračunu Grada Ivanca zbog coronakrize za koji se, temeljem realizacije prihoda u travnju, na godišnjoj razini predviđa smanjenje od oko 4,5 milijuna kuna (a ako se tome pribroji i iznos potpornih mjera koje Grad izdvaja za gospodarstvo i građane, tada se manjak penje na iznos između 6 i 7 milijuna kuna) Grad Ivanec neće smanjivati sredstva koja su proračunom za 2020. planirana za rad klubova i udruga u sportu i rekreaciji.

Pošto liga i natjecanja nema, klubovima se predlaže da gradska sredstva utroše za nabavu opreme.

Također, nastavljaju se sve ugovorene i već započete investicije u sportu.

Ono što se zbog pada prihoda mora odgoditi jesu sve ostale investicije u sportu planirane za ovu godinu, a koje još nisu ugovorene ili čija realizacija još nije započela.

To je glavna poruka koju su gradonačelnik Milorad Batinić i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić na sastanku u srijedu, 20. svibnja, uputili okupljenim predstavnicima Zajednice sportskih udruga te sportskih i rekreacijskih klubova i organizacija koji djeluju na području grada Ivanca.

Sastanak je sazvao gradonačelnik s namjerom da u otvorenom razgovoru sportsku zajednicu iz prve ruke informira o načinu financiranja sporta u novonastalim uvjetima.

Ističući da gradska uprava ove godine odustaje od održavanja masovnih priredbi i manifestacija, osvrnuo se i na sredstva predviđena za održavanje manifestacija u sportu, izvan redovitih sredstava.

Smatrajući i njihovo održavanje upitnim sa sigurnosnog aspekta, gradonačelnik je iznio mišljenje da se ni one ne bi trebale održati te izrazio spremnost da se dio tih sredstava prenamijeni sportskim klubovima i udrugama za nabavu zaštitnih sredstava.

Predstavnici sportskih klubova izrijekom su izrazili zadovoljstvo odlukom Grada da im se sredstva za rad ne smanje te se afirmativno izrazili o prijedlogu o prenamjeni kojim bi dobili više novca i usmjerili ga u nabavu dezinfekcijskih sredstava.

Detaljnije izvješće sa sastanka sa sportskim udrugama donosimo u novom broju Ivanečkih novina.

print