Novosti

IZ GRADSKOG PROGRAMA ODRŽAVANJA Javne površine ukrašavaju se tisućama cvjetnih sadnica

Petak

Na javnim površinama u Ivancu i u naseljima širom gradskog područja u tijeku je sadnja proljetnica. Tisuće cvjetnih stručaka sade se na gredice i rondele, visećim cvjetnim košaricama ukrašeni su i stupovi, a prelijepo izgledaju i žardinjere s prepunim cvjetnicama raznih boja na ogradi ispred Zadružnog doma u centru Ivanca.

Postavljena je i cvjetna fontana na raskrižju ispred Gradske vijećnice, a u hladu stabala u velikom gradskom parku i ove će godine „cvasti“ instalacije stilizirane u obliku ivančica. Cvijećem su ukrašena i kolica u parku.

Sadnice su već preuzeli i predstavnici mjesnih odbora i udruga, čije su ga članice zasadile mahom pokraj društvenih domova i drugih društvenih objekata - u Lukavcu, Osečkoj, Punikvama, Gačicama, Prigorcu, Željeznici, Salinovcu, Margečanu, Bedencu, Seljancu i drugdje.

Proljetnice su isporučene i Dječjem vrtiću Ivančice, koji je, kaže ravnateljica Milena Golubić,  njima uresio rondelu na ulazu u vrtić, cvjetne lonce i stari „biciklin“, koji su maleni pretvorili u dopadljivu instalaciju.

Po riječima voditeljice Sektora komunalnih poslova u Ivkomu d.d. Mirjane Skroza, proljetos cvjetne gredice „gore“ u žarkim bojama begonija, salvija, ageratuma, bakopa, vodenika, geranija, zonalki, verbena, surfinija, tagetesa (kadifa)…

Ovi radovi financiraju se iz gradskog Programa održavanja koji je za sadnju i održavanje cvjetnih gredica i visećih žardinjera osigurao 97.000 kuna.

Grad je njihovo izvođenje povjerio Ivkomu d.d.

print