Novosti

OPROŠTAJ S PREDŠKOLCIMA U Dječjem vrtiću Ivančice održana Mala olimpijada

Utorak

Dječji vrtić Ivančice na najljepši se način oprostio od svojih najstarijih polaznika, 40-ak predškolaca, koji najesen kreću u školu.

S obzirom na to da tradicionalna Dječja olimpijada na kojoj se maleni iz Ivanca i Radovana natječu s vršnjacima i okolnih općina proljetos nije mogla biti održana zbog aktualne epidemijske situacije, vrtićke tete i stričeki odlučili su za predškolce organizirati mini olimpijadu, kako bi i ova generacija mališana imala uspomenu iz vrtića.

- Mala dječja olimpijada održana je u dvorištu našeg vrtića i u njoj su sudjelovala djeca starijih odgojnih skupina, kojima je to ujedno bio i oproštaj od naše predškolske ustanove. Mi smo vrtić koji kod djece razvija sportski duh i u svojim aktivnostima postavlja temelje za bavljenje tjelesnom aktivnošću. Stoga smo željeli da i ova generacija sa sobom ponese jednu takvu lijepu uspomenu – poručuje ravnateljica Milena Golubić.

U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Varaždina i HOO-a, koji su osigurali kape, medalje, pehar i lopte, natjecanje je održano u više disciplina, a u njima je sudjelovalo 40 mališana.

Uz burno navijanje ostalih mališana i njihovih odgojiteljica, djeca su se nadmetala u trčanju na 50 metara, u bacanju loptice, skoku u dalj te u nogometu.

A nakon nadmetanja pod motom „Važno je sudjelovati“, svi natjecatelji dobili su prigodne medalje i kape kao uspomenu na sudjelovanje.

Čestitke svima, i malenima i njihovim tetama!

print