Novosti

GRAD IVANEC Pripreme za rekonstrukciju Ulice E. Kumičića i dogradnju dopunske oborinske odvodnje

Četvrtak

U gradskoj upravi Ivanec u finalnoj su fazi pripreme za jedan od najvećih ovogodišnjih investicijskih zahvata – rekonstrukciju ivanečke Ulice Eugena Kumičića, u sklopu koje će se izvesti i radovi na dogradnji sekundarne kanalizacije za odvodnju oborinskih voda.

Grad je za ove radove pribavio sve potrebne suglasnosti i dozvole, uključujući i građevinsku, a u završnoj fazi je i postupak javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova.

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija ulice koja uključuje obnovu kolnika, uređenje pješačkih staza i dovršetak uređenja zelenih površina započeto prije par godina.

Također, izvest će se i dopunski radovi na gradnji sekundarne kanalizacije za odvodnju oborinskih voda u dijelu ulice, čime bi se napokon gotovo potpuno eliminirala opasnost od poplavljivanja podruma građana i to temeljem izrađenog projekta gradnje spoja kanalizacije za oborinske vode na kolektor Matačinu.

Uoči ovih, glavnih radova, Ivkom Vode su u toj ulici ove godine rekonstruirale vodovod te staru, dotrajalu mrežu zamijenile novom. Nove cijevi postavljene su duž cijele ulice, u duljini 450 metara, pri čemu je uređeno i 20-ak novih priključaka za vodu. 

U Kumičićevoj je položen i dio nove plinske mreže.

Površine (iskopi) na kojima se radilo nakon toga nisu asfaltirane upravo zbog predstojećih rekonstrukcijskih radova i to je ujedno odgovor na pitanja pojedinih građana o tome zašto Kumičićeva nakon tih radova nije sanirana.

Inače, modernizacijske radove u ovoj ulici Grad izvodi već treću godinu za redom i to na način da ih koordinira s Ivkom Vodama, Ivkom Plinom, HEP-om i drugim mjerodavnim tvrtkama i institucijama.

Nakon izvođenja rekonstrukcijskih radova ova će ulica – jedna od središnjih i prometno najfrekventnijih, u kojoj se nalaze Srednja škola, sportska dvorana, tržnica, stambeno-poslovne zgrade i privatne kuće – biti pretvorena u suvremenu gradsku prometnicu koja će svojim uređenjem ovom gradskom kvartu sigurno dati dodatni urbani „štih“. Također, modernizacija ove prometnice dio je dugogodišnjeg projekta rekonstrukcija postojećih i izgradnje novih dionica cesta u samom centru Ivanca koja se provodi kao preduvjet za početak projekta uređenja glavnog gradskog trga.

print