Novosti

Ivanec se s tihim dostojanstvom prisjeća žrtava Domovinskog rata i posebno, Vukovara

Srijeda

Jučer i danas Ivanec se s tihim dostojanstvom prisjeća svih žrtava Domovinskog rata, a naročito Vukovara, simbola golemih ljudskih žrtava i materijalnih razaranja te metafore otpora agresoru i borbe za slobodu i neovisnost. 

Dan sjećanja u Ivancu je službenom komemoracijom obilježen jučer, polaganjem ruža kod spomen obilježja poginulim braniteljima. 

Sjenama svih vojnih i civilnih žrtava poklonila se rodbina poginulih, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Policijske postaje Ivanec. 

Izaslanstvo Grada predvodio je gradonačelnik Milorad Batinić, a cvijeće su položili i pojedini gradski vijećnici.

Kratku molitvu za sve je žrtve koje je pokosio ratni vihor, kao i za poginule ivanečke branitelje, predvodio vlč. Kristijan Stojko, koji je potom u župnoj crkvi služio misu za Domovinu.

Zbog aktualnih epidemioloških prilika i preporuka vezanih uz okupljanja, tradicionalna kolona sjećanja nije održana, a ograničen je bio i broj sudionika komemoracije.

Dan sjećanja obilježen je širom ivanečkog područja, posebno u Margečanu, gdje su, molitvom kod spomenika žrtvama rata i paljenjem lampaša u centru naselja i oko vodenice, učenici i građani odali počast Vukovaru.

Lampaše su poklonile sve udruge – Udruga građana Margareta, DVD Margečan, Udruga umirovljenika, Lovačko društvo Šumski zec i NK Mladost Margečan.

print