Novosti

Raspisana dva natječaja za sportske programe – za pomoć u prijavi obratite se Projektnom uredu Ivanec

Četvrtak

Ministarstvo turizma i sporta jučer je raspisalo Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2021. godini.

Ukupna vrijednost raspisanih natječaja je 18.043.260,00 kuna.

Što se tiče natječaja: Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja, on se proteklih godina pokazao iznimno zanimljivim za ivanečke sportske udruge.

Naime, prijavitelj na Natječaj mora biti udruga iz sustava sporta koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama i Zakonu o sportu.

Natječaj je podijeljen u tri osnovna programska područja: 

1. Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem.

2. Poticanje programa organiziranja natjecanja te sudjelovanja na istima na kojima sudjeluju samo sportaši iz Republike Hrvatske te odlazak sportaša na međunarodno natjecanje izvan Republike Hrvatske .

3. Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih natjecanja.

Prihvatljivi su troškovi smještaja, prostora, ljudskih resursa, prijevoza, opreme te neizravni troškovi u vidu medalja, pehara i promidžbe.

Visina sredstava koje udruga može ostvariti ovisi o programskom području za koje se prijavljuje, a intenzitet potpore iznosi 80% po pojedinom projektu.

Natječaji su otvoreni do 15. siječnja 2021. godine, a Projektniured za EU fondove ivanečkim je udrugama na raspolaganju za pomoć kod prijave na oba natječaja.

Više informacija o oba natječaja dostupno je na linku: https://mint.gov.hr/vijesti/objavljeni-natjecaji-za-sufinanciranje-sportskih-programa-i-obuke-u-2021-godini/22147.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane udruge da se zbog novonastale epidemiološke situacije za pomoć u razradi i kreiranju projektnih prijava obrate Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove na broj telefona 042/645-435 ili na mail adresu [email protected] , a najkasnije do 4. siječnja2021. godine kako bi se projektne prijave stigle pripremiti kvalitetno i na vrijeme.

Važno je istaknuti da su na gore navedenom natječaju,ivanečke sportske udruge proteklih godina ostvarile bespovratna sredstva kroz projektne prijave aplicirane u suradnji s Projektnim uredom za EU fondove.

print