Novosti

POZIV UDRUGAMA Ispunite upitnik ŽOK-a Ivanec o uključivanju u natječaj vezan za poslove upravljanja udrugom

Utorak

Ženski odbojkaški klub Ivanec namjerava aplicirati projektni prijedlog  na natječaj „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“, a koji je raspisan od strane Ureda za udruge Vlade RH.

Cilj navedenog projekta je ojačati kapacitete vodstva udruga, a na tragu trenutnih promjena u društvu koje direktno i posredno utječu na organizacije civilnog društva.

Ovim putem cilj nam je ispitati interes organizacija civilnog društva o sudjelovanju u predmetnom projektu. Zanima nas Vaš interes za partnerstvo te Vaš interes za uključivanje u projekt kao sudionika pojedine projektne aktivnosti.

Konkretno riječ je o sve izraženijem procesu digitalizacije, važnosti povezivanja i umrežavanja udruga iz svih sfera djelovanja. Ističe se i segment financiranje udruga kroz dostupne EU fondove, a na raspolaganju su i ostali vanjski izvori financiranja koji u trenutnim društvenim i globalnim uvjetima imaju veliku važnost za održivo funkcioniranje bilo koje udruge iz bilo kojeg segmenta društvene djelatnosti.

Kroz našu projektnu aplikaciju planirali smo organizirati verificirani program za vodstvo udruge o tome kako upravljati udrugom. Poseban naglasak kroz navedeni program edukacije stavio bi se na pravni i ekonomski aspekt rada udruge.

Program bi trajao 3 mjeseca, odnosno 120 sati, a svaki predstavnik  OCD-a koji krene u program dužan ga je pohađati kontinuirano u cijelom periodu trajanja kako bi na kraju dobio uvjerenje o osposobljenosti za poslove upravljanja udrugom.

Obavezno je da program pohađa vodstvo udruge.

Vrlo je važno istaknuti da će program za Vas kao partnere/sudionike biti potpuno besplatan jer će se isti financirati kroz gore navedeni javni poziv.

Vođenje projekta, koordinacija aktivnosti bit će osigurana od ŽOK-a Ivanec koji će imati imenovanog voditelja projektnih aktivnosti s obzirom da je upravo i ŽOK Ivanec prijavitelj projekta.

Partnerstvo je za sada dogovoreno s Pučkim otvorenim učilištem „Đuro Arnold“ Ivanec koje će biti organizator programa edukacije, a kao partner dogovoren je i Grad Ivanec.

Od Vas kao partnera zahtjeva se samo dostava potrebnih podataka o vašoj udruzi, kao i kontinuirano pohađanje programa.

Popunjavanjem upitnika koji se nalazi na sljedećem linku: https://forms.gle/D3mFfh6af8XDwDRN9, molim Vas da iskažete Vaš interes za sudjelovanjem u navedenom projektu, odnosno u projektnim aktivnostima kako je gore obrazloženo.

Upitnik možete ispuniti do ponedjeljka 8. veljače 2021. godine.

Ukoliko Vas zanima Više informacija o javnom pozivu na koji se prijavljuje predmetni projekt, možete ih pronaći na linku: https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/jacanje-kapaciteta-ocd-a-za-odgovaranje-na-potrebe-lokalne-zajednice/.

print