Novosti

CESTA KROZ PUNIKVE Nije gradska nego je županijska, a sanacija i gradnja nogostupa - nakon Aglomeracije

Petak

S obzirom na učestale upite mještana o statusu ceste kroz naselje Punikve i mogućnosti sanacije ove prometnice koja je u lošem stanju, građane obavještavamo o sljedećem:

  1. Naselje Punikve ušlo je u obuhvat Aglomeracije Ivanec i uz cestu Ivanečko Naselje – Punikve polagat će se kanalizacijske cijevi u sklopu gradnje sustava odvodnje otpadnih voda, što znači da će teren biti raskopan. Nakon završetka radova cesta će u potpunosti biti sanirana i asfaltirana, a predviđena je i gradnja nogostupa, čime će se uvelike poboljšati i sigurnost u prometu.
  2. Grad Ivanec nije vlasnik ove ceste, već ona ima status županijske ceste i u nadležnosti je Županijske uprave za ceste. Sukladno tome, Grad na njoj ne može izvoditi radove kao što ih izvodi na nerazvrstanim cestama u svom vlasništvu (koje, kao što je poznato, modernizira i asfaltira temeljem svog 5-godišnjeg programa). Slijedom manjkavosti i potencijalnih opasnosti na toj cesti uočenih od strane gradskih službi te temeljem zahtjeva građana, Grad Ivanec je dosad u više navrata pismeno tražio od ŽUC-a da cestu kroz Punikve adekvatno sanira, da redovito čisti i održava bankine i cestovne odvodne jarke, međutim, bez značajnijeg odgovora od strane ŽUC-a.

Kako bi se to ispravilo, i sanacija ove ceste bila je tema nedavnog razgovora i obilaska cesta gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića i predstavnika Županijske uprave za ceste.

print