Novosti

Anabela Ljubić predsjednica, Ivan Golubić zamjenik predsjednice novog Savjeta mladih Grada Ivanca

Utorak

Uz poštivanje propisanih mjera zaštite i samozaštite, u Kinodvorani Ivanec jučer je održana konstituirajuća sjednica novog Savjeta mladih Grada Ivanca, koji će u mandatu 2021. – 2023. godine kreirati i provoditi politike za mlade na području grada.

Većinom glasova za predsjednicu Savjeta mladih izabrana je buduća magistra kemijskog inženjerstva Anabela Ljubić (Klub mladih Ivanec), dok je za njena zamjenika izabran Ivan Golubić (HDZ Ivanec), specijalist za digitalni marketing zaposlen u jednoj zagrebačkoj tvrtki.

Uz njih, članovi novog Savjeta mladih i njihovi zamjenici su i Lea Čiček Lepoglavec (Ema Hranić) i Željka Turčin (Antonia Peček) iz Kluba mladih Ivanec, Tia Vrček (Leonardo Matuza) iz Udruge za sport i rekreaciju Kaniža, Alen Vuglovečki (Anđelko Brezovec) iz NS - Reformisti Ivanec, Mihael Slunjski (Lana Vlaisavljević) iz Foruma mladih SDP-a Ivanec, Marina Kocijan (Ines Čovran) iz Udruge građana Margareta Margečan i Valentina Kovačić Šimek (Filip Kozina) iz UŠR Stažnjevec.

Zamjenica A. Ljubić je Ana Kolarić (Klub mladih Ivanec), a zamjenik I. Golubića je Dominik Biškup (HDZ Ivanec). Članove Savjeta mladih u novom mandatu tajnim je glasovanjem na svojoj 46. sjednici izabralo Gradsko vijeće Ivanec.

Temeljem zakonskih odredbi, osnivačku sjednicu Savjeta mladih sazvala je predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek koja je i njome predsjedala do izbora predsjednice te nakon toga novom sazivu poželjela uspješan rad.

Zahvalivši na izboru i ukazanom povjerenju, okupljenima se obratila novoizabrana predsjednica A. Ljubić te naznačila osnovni program budućeg rada usmjeren na obogaćivanje sadržaja za mlade u Ivancu te aktivizma po pitanju tema od interesa za studente i mladu populaciju, a potom i njen zamjenik I. Golubić.

Mladima se obratio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić:

-I Gradskom vijeću i gradskoj izvršnoj vlasti, konkretno gradonačelniku kao jedinom zakonski ovlaštenom predlagaču gradskih odluka i zaključaka, potrebna su razmišljanja mladih. Ali ne samo promišljanja, već i vaše ideje i kritike, ali i rješenja, onako kako ih vi vidite. Sve ono što Grad kao institucija radi – od gospodarskih projekata usmjerenih na otvaranje novih radnih mjesta do uređenja grada kao mjesta ugodnog za život - usmjereno je na ono glavno, a to je kako u Ivancu zadržati mlade ljude. Baš radi toga je i pokrenut program stambenog zbrinjavanja koji već koristi oko 50 mladih ljudi, a kreću i projekti vezani uz gradnju sportsko-rekreacijskih i drugih sadržaja – izjavio je Batinić.

-Također, pred otvaranjem smo obnovljenog Retra, prvog prostora za mlade u Ivancu, koji je kroz dugi niz desetljeća bio tek san brojnih generacija. Otvorit ćemo ga uskoro i pozivam vas da dođete u punom sastavu! Vjerujem da ćete dobro surađivati s Klubom mladih kao onim koji će formalno preuzeti upravljanje Retrom, uz još neke druge ivanečke udruge – poručio je gradonačelnik te naglasio da su i gradska uprava i gradske službe u svako doba otvoreni Savjetu mladih.

print