Novosti

POZIV GRADA IVANCA GRAĐANIMA Od 26. do 30. 04. preuzmite žute kante (3.400 kom.) u poslovnom krugu Ivkoma!

Četvrtak

Grad Ivanec poziva sve građane koji žive u kućanstvima (poziv se ne odnosi na stanare u stambenim zgradama) da u vremenu od ponedjeljka, 26. travnja, do petka, 30. travnja, preuzmu žutu kantu za odvojeno prikupljanje plastike (PVC kanta od 120 litara).

Građani će kante moći preuzeti u poslovnom krugu Ivkoma d.d., Ulica V. Nazora 96 b u Ivancu, cijelog idućeg tjedan u vremenu od 9 do 17 sati.

Prilikom preuzimanja dužni ste predočiti osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument.

Grad ujedno obavještava sva kućanstva da će Ivkom ubuduće plastiku prikupljati isključivo putem PVC kanti – dakle, ne više u žutim vrećama, kao dosad – i to prema rasporedu koji su građani već dobili za 2021. godinu.

Napominjemo još jedanput: Pravo na besplatnu PVC kantu imaju svi korisnici iz kategorije KUĆANSTAVA, odnosno oni koji već imaju ZELENU KANTU od 120 litara za odlaganje miješanog komunalnog otpada.

Što prije preuzmete svoju kantu, Ivkom će prije moći početi s novim načinom prikupljanja plastike.

Batinić: Ovo je završnica EU projekta vrijedna 2,3 mil. kn

- Ovime Grad Ivanec započinje sa završnim dijelom realizacije ovoga projekta koji se velikim dijelom sufinancira iz EU strukturnih i investicijskih fondova. Vrijednost projekta je oko 2,3 milijuna kuna, a Grad Ivanec ga provodi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nabava ovih spremnika se sa čak 85% bespovratnih sredstava pokriva iz EU strukturnih i investicijskih fondova, dok ostalih 15% izdvaja Grad Ivanec – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić.

O tome koliko je ovaj projekt opsežan potvrđuje i podatak da će građani sada preuzeti 3.400 žutih kanti (za plastiku).

To nije sve. Nakon što od strane Fonda bude isporučeno svih 3.400 plavih kanti (za otpadni papir i karton), građani će biti pozvani da preuzme i ove spremnike.

Nadalje, k tomu treba biti isporučeno još 26 smeđih kontejnera od 240 litara za biootpad (za zgrade) i 100 smeđih kanti od 120 litara (za kućanstva koja u svojim okućnicama nemaju uvjeta za kompostiranje biootpada).

Pošto je riječ o projektu koji se provodi na razini Hrvatske, natječajni postupak proveo je Fond koji je nabavu žutih spremnika povjerio tvrtki Gradatin iz Sesveta, a nabavu plavih tvrtki EOL-ekos iz Rijeke i ta poduzeća sada isporučuju kante i za Grad Ivanec.

Za prikupljanje odvojenog otpada Ivkom će angažirati nedavno nabavljena, dva nova specijalna komunalna vozila (vrijedna 2,3 milijuna kuna) koja je pribavio iz sufinanciranjem iz EU fondova, a o čijoj smo isporuci već izvijestili.

print