Novosti

OBORINSKA ODVODNJA Grad Ivanec počeo s programom za 2021., radit će se na više od 30 lokacija!

Ponedjeljak

Uređenjem zamuljenog kanala kod sportskog igrališta u Radovanu, Grad Ivanec otvorio je radove na programu gradnje i održavanja oborinske odvodnje za 2021. godinu.

Ove godine radit će se na čak 30-ak kritičnih lokaliteta širom grada na kojima će se obavljati radovi čiji je glavni cilj spriječiti poplavljivanje i velike štete na imovini građana i na javnoj infrastrukturi.

Do učestalih poplava zadnjih godina dolazi zbog izmijenjenih klimatskih prilika, odnosno ekstremnih količina kiša koje postojeći sustavi odvodnje u kratkom vremenu ne mogu prihvatiti, a posljedica je izlijevanje voda iz korita potoka i kanala.

Radit će se i u Ivancu (Vinogradska, Bistrica, Rajterova, Kalnička, M. Hrga), u Cerju Tužnom, Vitešincu, Prigorcu, Margečanu, Seljancu, Lovrečanu, Ivanečkom Vrhovcu, Bedencu, Lančiću i Škriljevcu. Bude li hitne potrebe, intervenirat će se i drugdje.

Ovi radovi dio su višegodišnjeg gradskog Programa gradnje i održavanja javne odvodnje za razdoblje od 2021. – 2025. godina, do kada se u ove radove kani uložiti gotovo 2 milijuna kuna.

- S obzirom na to da je ovakvih lokaliteta na terenu puno i da će ih trebati postupno rješavati tijekom idućih godina, donijeli smo višegodišnji program i po njemu ćemo sustavno rješavati sve uočene problematične lokacije. Ove godine smo za gradnju sustava oborinske odvodnje osigurali više od 500.000 kuna, od čega 362.000 kuna za gradnju te još 150.000 kuna za održavanje. Ne možemo dopustiti da ičije kuće ili površine „plivaju“ – izjavio je gradonačelnik M. Batinić.

print