Novosti

ZAVRŠNI RADOVI Asfaltiraju se nogostupi i kontaktne površine u Kumičićevoj ulici, završetak idući tjedan

Četvrtak

Rekonstrukcijski radovi u Ul. E. Kumičića ušli su u finalnu fazu.

Jučer je počelo asfaltiranje nogostupa i svih kontaktnih površina na kojima su se proteklih mjeseci obavljali radovi. Izvođač, Niskogradnja Huđek iz Petrijanca, polaganje završnog, finog asfaltnog sloja na glavnu prometnicu najavljuje za idući tjedan, kad se kolnik dobro prosuši nakon jučerašnje i noćašnje kiše.

Investitor svih radova u Kumičićevoj je Grad Ivanec, a ukupna vrijednost im je 2,4 milijuna kuna.

Podsjećamo, ova ulica podvrgnuta je kompletnoj rekonstrukciji (vodovod, plin, oborinska odvodnja duž glavne ulice i na kontaktnim površinama, gradnja novog nogostupa, rubnjaka, novi kandelabri i LED rasvjeta, uređenje odvojka prema igralištu, gradnja rasvjete u odvojku itd.).

Povećan opseg radova, rješavanje nepredviđenih problema koji su se pojavili tijekom samog izvođenja radova te problemi s koronom razlog su duljeg trajanja radova od predviđenog.

Gradilište je obišao gradonačelnik M. Batinić te nagovijestio nove radove i ulaganja u ovom kvartu, slijedom kojih će ovaj dio Ivanca u predstojećem vremenu prerasti u iznimno modernu poslovno-stambenu gradsku četvrt. Više o ovoj temi – idućih dana.

print