Novosti

SVJETSKI KONGRES PODUZETNIKA Gradu Ivancu međunarodno priznanje za doprinos razvoju poduzetništva

Petak

Gradu Ivancu stigla je obavijest programsko-organizacijskih tijela Svjetskog kongresa poduzetnika o dodjeli međunarodne Nagrade i Priznanja  „Globallocal“.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje najboljim lokalnim zajednicama u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja.

Kako se navodi u obavijesti, Gradu Ivancu ova se nagrada dodjeljuje za programe razvoja Poslovne i Industrijske zone Ivanec te druge aktivnosti za potrebe poduzetništva.

Odluku o laureatima donio je Međunarodni komitet koji čini 16 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije, poduzetništvo, lokalni i regionalni razvoj i dr., a koji dolaze iz Austrije, Švicarske, Njemačke, Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Nagrade se dodjeljuju u pet različitih kategorija.

S obzirom na to da ova dodjela nagrada nije vezana ni uz kakav javni poziv na koji bi se Grad prijavljivao, već je riječ o samostalnoj inicijativi stručnih tijela koja djeluju pod okriljem Svjetskog kongresa poduzetnika, veseli što su i ovoga puta od strane neovisnih institucija prepoznati napori i rad koje Grad Ivanec i Poslovna zona već niz godina ulažu upravo u kreiranje stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, a sve u cilju razvitka gospodarstva.

Svečanost dodjele održat će se čim to dopuste epidemiološke prilike, a plan je da se održi u Dubrovniku.

print