Novosti

IVANEC Stigli novi proizvodni investitori, kreću investicije u stanogradnju, stižu dva velika shopping centra

Petak

Da Ivanec postaje sve privlačniji za ulagače, potvrđuje i podatak o otvaranju novih proizvodnih pogona i prodajnih centara u našemu gradu.

U Industrijskoj zoni u tijeku je useljenje BGW grupacije u novoizgrađenu halu vrijednu 2 milijuna eura. Obje tvrtke u grupaciji zapošljavaju 150 radnika, a najavljuju i zapošljavanje 20 novih.

U Poslovnoj zoni Ivanec-istok počela je poslovati i nova strana proizvodna tvrtka (Italija) koja se bavi proizvodnjom skupih dijelova obuće za vojsku, policiju, vatrogasce itd.

Također, Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. u Industrijskoj zoni rješavaju imovinsko-pravne odnose za kupoprodaju 6.500 m2 zemljišta za domicilnog ulagača koji će ovdje graditi novo postrojenje za djelatnost građevinarstva.

Nadalje, nekoliko uglednih poduzeća najavilo je i velike investicije u stanogradnju, odnosno u gradnju stambeno-poslovnih kompleksa.

Ovakve, intenzivirane gospodarske trendove, nepogrešivo prati i razvoj uslužnih djelatnosti.

Tako je dolazak u Ivanec potvrdio SPAR, čiji su predstavnici već u dva navrata boravili na razgovoru u uredu gradonačelnika M. Batinića.

SPAR najavljuje ulaganje vrijedno 5 milijuna eura u gradnju novog trgovačkog centra u kome će otvoriti 40 novih radnih mjesta.

A nasuprot KTC-a gradnju novog shopping centra najavila je poznata tvrtka koja najavljuje otvaranje lanca trgovina (zemljište je već otkupljeno) u kojima će se otvoriti 100 novih radnih mjesta.

print