Novosti

INDUSTRIJSKA ZONA BGW Group useljava u novu halu vrijednu 2 mil. eura, grupacija zapošljava 150 radnika

Petak

Dovršena je gradnja nove proizvodne hale i pratećeg poslovnog prostora u Industrijskoj zoni Ivanec, čiji je investitor BGW Group d.o.o.

Riječ je o novoj greenfield investiciji u Ivancu, pri čemu ulagači koriste benefite Grada Ivanca predviđene za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u Industrijskoj zoni.

U novim prostorima od 1. travnja službeno su počele poslovati obje tvrtke koje posluju u sklopu grupacije – BGW Electronics (proizvodnja elektrotehničkih uređaja, elemenata proizvodnih procesa i elektrotehničkih instalacija) i BGW Montaža (industrijske montaže), a koje zapošljavaju 150 radnika. Po riječima direktora Kristijana Danjka, čim se proizvodnja u novim prostorima uhoda, tvrtka će otvoriti još 20 novih radnih mjesta.

Devedeset posto zaposlenih je iz Ivanca.

U povodu dovršetka ove investicije vrijedne 2 milijuna eura, novu proizvodnu halu i prateći poslovni prostor u pratnji svoga domaćina obišao je gradonačelnik Milorad Batinić te, u ime Grada, grupaciji poželio dobrodošlicu u Ivanec.

Podsjećamo, novi proizvodni kompleks izgrađen je u Industrijskoj zoni Ivanec (pokraj Ivkoma), na nekretnini od 10.000 m2 koju je ulagač otkupio od Grada Ivanca i Ivkoma d.d.

Ističući iznimno dobru suradnju s Gradom i Poslovnom zonom Ivanec po pitanju kooperativnosti u iznalaženju rješenja koja su prethodila realizaciji ove investicije, K. Danjko je gradonačelnika pobliže informirao o radu tvrtke i daljnjim planovima za budućnost, a koji se i dalje vezani uz Ivanec.

U planu: Još jedna hala

Tvrtka je iznimno propulzivna, širi se i neprestano povećava broj zaposlenih, posluje po zemljama cijele EU, angažirana je na najvećim gradilištima i u Hrvatskoj, pa K. Danjko u nastavku novoizgrađenog objekta najavljuje gradnju još jedne proizvodne hale.

Inače, useljenje u nove prostore još je u tijeku.

Prostori se čiste i uređuju, pune se strojevima (stiže i robot), dovozi se oprema i materijal.

 Robom se puni i prodavaonica rasvjetnih tijela i kompletnog elektromaterijala (veleprodaja i maloprodaja), a koja se otvara za oko dva tjedna.

U vanjskom prostoru, s južne strane, teškim strojevima uređuje se parkirni prostor.

U sklopu investicije izgrađena je proizvodna hala od gotovo 900 m2 te još 1.500 m2 pratećeg poslovnog prostora.

Jednako reprezentativno kao što izgleda izvana, na isti način uređena je i unutrašnjost objekta, čiji moderni prostori zaposlenima pružaju vrhunske uvjete rada.

Objekt je k tome i sofisticirano elektronički opremljen, kako i priliči tvrtki koja je među vodećima u „branši“ elektronike.

print