Novosti

GRADSKA KNJIŽNICA „GUSTAV KRKLEC“ „Gaming room“ u gradskoj čitaonici

Utorak

Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ svoje je prostore obogatila novom opremom – igraćom konzolom Sony PlayStation 4, igricama Gran Turismo, FIFA 21, Farming Simulator 19, GTA V, jednim prijenosnim računalom za korisnike i 55" LED UHD televizijskim prijemnikom.

Time je u čitaoničkom prostoru uređen mali „gaming room“,koji je na raspolaganju svim članovima Knjižnice. 

Nabavu opreme je većim dijelom sredstava podmirilo Ministarstvo kulture i medija, na čiji se javni poziv kandidirala ivanečka Gradska knjižnica, dok je manji dio osiguran iz vlastitih sredstava.

Zahvalu za uređenje prostora Knjižnica je uputila svojim volonterima, koji su pomogli i u instaliranju opreme.

Također, kroz projekt Digitalni građanin Instituta za razvoj znanosti i inovativnosti, Knjižnici je doniran i 3D pisač.

-Ovo su vrijedni projekti za našu knjižnicu, koji nam omogućuju uvođenje novih sadržaja i usluga za naše korisnike. Tu su nam posebna ciljna skupina naše mlađe generacije, za koje planiramo brojne radionice i edukacije na kojima ćemo im uz pomoć novih digitalnih sadržaja i usluga pomagati u razvijanju medijske pismenosti, korištenju novih alata i sl. – poručila je ravnateljica Marina Grudenić.

Inače, ivanečka knjižnica dostupna je i preko besplatne mobilne aplikacije MetLib za koju je potrebno u Knjižnici prijaviti svoj e-mail i imati važeću plaćenu članarinu. 

Aplikacija donosi brojne pogodnosti, kao što su, npr. sve informacije vezane uz knjižnicu u svakom trenu na jednom mjestu (od radnog vremena, digitalnog kataloga, knjiga koje trenutno čitate s rokom vraćanja, mogućnošću izrade vlastitih lista želja i čitanja do besplatnih e-knjiga, što je takođernovost za korisnike).

Također, Knjižnica je u postupku nabave čitača koji mogu „čitati“ s ekrana kako bi članovi mogli koristiti i svoje digitalne iskaznice na mobilnim telefonima.

print