Novosti

MALEZOVA ULICA Uklonjene ruševne zgrade, slijedi gradnja novih stambeno-poslovnih objekata

Utorak

Ulica Mirka Maleza pred novim je investicijama koja će ovoj, jednoj od centralnih ivanečkih ulica i prometnih „žila kucavica“, sasvim sigurno dati potpuno novu vizuru i urbani „štih“.

Nakon što je Graditeljsko poduzeće MIPCRO, kao vlasnik objekta, uklonilo staru, ruševnu zgradu nekadašnjeg Metalca, u toj ulici su uklonjena još dva prastara objekta.

Jedan od njih je i nekadašnja rudarska zgrada, stara oko 200 godina. Vlasnik objekta ovu je zgradu morao ukloniti jer je nakon potresa postala iznimno opasna za sigurnost građana.

Objekt, kojemu je statika ionako bila teško ugrožena (pa je zbog opasnosti po stanare prije desetak godina morao biti iseljen), dodatno je stradao u potresu i prijetila je opasnost da će se dio objekta srušiti na ulicu i izazvati tragediju.

Na mjestu ove zgrade niknut će novi, veliki objekt, a investitor je najavio da će o tome javnost šire izvijestiti uskoro.

Inače, na cijelom ovom, sjevernom potezu Malezove ulice, bit će uklonjeni svi sadašnji stari objekti. Na njihovu mjestu tri su poduzetnika najavila gradnju novih stambeno-poslovnih i drugih objekata.

U planu MIPCRO-a je da na potezu od srušenog Metalca pa sve do ugostiteljskog objekta Mali park (koji će se također srušiti) sagradi novi objekt, koji će raspolagati sa 34 stana i cca 260 m2 poslovnih prostora u prizemlju.

U MIPCRO-u su nam ustupili i vizualizaciju (na slici u prilogu), na kojoj se može vidjeti kako će izgledati budući novi objekt (a koji će se graditi odmah do sadašnje novogradnje dr. Klampfla).

To nije sve. Još jedan ivanečki poduzetnik potvrdio nam je gradnju nove stambeno-poslovne zgrade koja će se naslanjati na buduću MIPCRO-ovu zgradu, a podići će je na mjestu sadašnjeg starog objekta u kome su smješteni trgovina i privatni stanovi. I ta će se stara zgrada srušiti.

A to znači da će cijeli taj potez Malezove ulice, na kome su bile ili se još uvijek nalaze pojedine stare i ruševne zgrade, u skorašnje vrijeme biti pretvoren u novu, suvremenu rezidencijalnu zonu koja će svakako Ivancu donijeti novu kvalitetu urbanog življenja i dati mu pravu, gradsku vizuru.

Također, uklonjene su i pojedine ruševne zgrade (srušena je ona kod nekadašnjeg Čiče) s južne strane ulice, koje su također opasno prijetile sigurnosti prolaznika.

print