Novosti

OBAVIJEST GRAĐANIMA Gradska knjižnica Gustav Krklec u ponedjeljak će raditi!

Petak

S obzirom na iznimno neugodne prozivke koje su od pojedinih građana stigle na adresu Grada Ivanca nakon što je Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ objavila obavijest članovima da u ponedjeljak, 21. lipnja, neće raditi, iz čega proizlazi da će si zaposleni vikend spojiti s državnim blagdanom 22. lipnja, građane obavještavamo o sljedećem:

  1. Gradska knjižnica i čitaonica o svojoj namjeri da u ponedjeljak ne radi nije ni pismeno ni usmeno obavijestila Grad Ivanec, kao svoga osnivača, a niti mu je po tom pitanju uputila zahtjev za eventualnu suglasnost.
  • Grad Ivanec stoga nije raspolagao predmetnom informacijom, jer da jest, sigurno je da takav zahtjev ne bi odobrio, a od ravnateljice Knjižnice bi trenutačno zatražio objašnjenje za promjenu radnog vremena bez dozvole i znanja osnivača.
  • Donošenjem samovoljnih odluka po pitanju propisanog radnog vremena, Knjižnica je teško prekršila obveze prema osnivaču, a jednako tako i obvezu po kojoj je građanima svakog radnog dana dužna pružiti uslugu zbog koje i jest osnovana kao gradska ustanova. 
  • Nakon dobivene informacije o ovom slučaju, Grad je promptno reagirao te po tom pitanju obavještavamo građane da će Gradska knjižnica u ponedjeljak, 21. lipnja, raditi po uobičajenom rasporedu.
  1.  Neosnovana su imputiranja Gradu kao instituciji o navodnom spajanju radnih s neradnim danima. Poznato je da gradska uprava nikad nije imala takvu praksu, nikad je ne provodi, a niti bi gradonačelnik to dopustio.
  • Prema tome, i u ponedjeljak će, jednako kao i svakog drugog radnog dana, gradska uprava raditi od 7 do 15 sati, pri čemu će dio službenika, kao i svaki dan, zbog povećanog opsega posla, nastaviti raditi i poslije službenog radnog vremena te kroz vikend.
print