Novosti

IVANEČKI KOTLIĆ Generalni sponzor: Mesnice Vugrinec Zaprešić, dosad prijavljeno rekordnih 35 ekipa

Ponedjeljak

Mesnice Vugrinec d.o.o. iz Zaprešića, koje imaju svoju prodavaonicu mesa i mesnih proizvoda u zadružnoj zgradi na gradskoj špici, i ove će godine biti generalni sponzor Ivanečkog kotlića, devetog po redu natjecanja u kuhanju gulaša u kotliću.

Organizator manifestacije je Grad Ivanec i ona će se, kao što smo već izvijestili, ove subote, 26. lipnja, održati na prostoru bivšeg prometnog poligona kod Osnovne škole Ivanec.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a sav prihod prikupljen od podjele gulaša namijenjen je akciji Zaklade Grada Ivanca „Pomognimo Mladenu Kušenu u nabavi invalidskog pomagala“.

U tu svrhu će generalni sponzor za svaki kotlić donirati 3 kilograma junetine te po jedan kilogram svinjske masti. Svaka ekipa koja bude htjela, moći će k tome preuzeti i po 1 kg svinjskih nožica što je, kažu upućeni kuhari, dobar dodatak svakom gulašu.

Još po 2 kg mesa po kotliću poklonit će i Grad Ivanec. Cilj je skuhati što više gulaša i njegovom podjelom prikupiti što više sredstava za pomoć našem sugrađaninu Mladenu, kojeg je teška prometna nesreća trajno prikovala uz invalidska kolica.

Uz meso za ekipe koje budu sudjelovale u natjecanju, generalni sponzor osigurava još tri poklon bona.

To nije sve. Atraktivne nagrade za najbolje ekipe i ove godine osigurava Grad Ivanec, a pridružuje se i više drugih sponzora.

Kao što smo već izvijestili, prijave ekipa traju do srijede, 23. lipnja, i to do 10 sati (Ana Jagetić,  mob: 091 557 9770, e-mail: [email protected]). Zbog obveza prema generalnom sponzoru, nakon toga će se postupak prijava zatvoriti.

U petak, 25. lipnja, u Gradskoj vijećnici će biti izvlačenje lokacija (u 9.00 sati) za kotlić.

Inače, do ovog trenutka je za Ivanečki kotlić prijavljen rekordan broj ekipa – čak 35, a bit će ih još.

Za glazbeni štimung pobrinut će se Faringaši iz Prigorca, a program vodi Andreja Loparić.

Planirano je da se rezultati natjecanja proglase poslije 12.30 sati, a nakon toga pozivamo sve građane na ručak u park. Ponesite i lonce za gulaš za doma, jer ove se godine očekuje da će se skuhati rekordnih, više od 1.000 litara gulaša u kotliću.

Na manifestaciji sudjeluje i Udruga vinogradara i vinara Peharček, koja će na posebnom štandu ponuditi vina ivanečkog vinogorja.

print