Novosti

Održana 38. akcija „Kretanje – zdravlje“ u organizaciji HPD-a Ivančica Ivanec

Utorak

Posljednja nedjelja u srpnju i ove je godine bila rezervirana za najpoznatiju planinarsku, ali i sportsko - rekreativnu akciju „Kretanje – zdravlje“.

Akciju po 38. put zaredom organizira Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ Ivanec u suradnji s Društvom prijatelja narodnih običaja Maska.

Tristotinjak sudionika s ivanečke je gradske špice, 25. srpnja,ranom zorom krenulo put Ivančice.

Gradska špica, Prigorec, Žgano vino, Mrzljak, Črne mlake te sam vrh Ivančice šest je kontrolnih točaka, a na kojima su sudionici, već tradicionalno, dobivali žigove kao potvrdu uspješnog prolaska svake od njih.

I ove su godine na Črnim mlakama planinare i izletnike dočekivale copernice. Time su članice Društva prijatelja narodnih običaja Maska oživjele dio najpoznatije ivanečke legende. 

Akcija „Kretanje – zdravlje“ održana je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama kao i prošle godine pa se iz tog razloga na vrhu Ivančice nisu održale sportske igre kao što je to bio običaj prije epidemije.

Organizatori najavljuju nastavak ove prave planinarske manifestacije, a za iduću godinu najavljuju i moguću izmjenu rute, prema željama i sugestijama sudionika pa bi tako početak akcije i polazak mogao biti na Žganom vinu.

print