Novosti

ZAKLADA GRADA IVANCA Mladenu Kušenu nova invalidska kolica s elektromotornim dodatkom

Utorak

Zaklada Grada Ivanca uspješno je provela svoju prvu humanitarnu akciju koju je pokrenula kako bi našem sugrađaninu Mladenu Kušenu omogućila bolju kvalitetu života nabavom novih invalidskih kolica i specijalnog elektromotornog dodatka koji mu omogućuje daleko veću mobilnost i dostupnost mjesta na koja prije nije mogao.

Mladen je prije 5 godina ostao trajno prikovan za invalidska kolica u teškoj prometnoj nesreći, kada je na njega u Rajterovoj ulici naletjelo vozilo.

U humanitarnoj akciji koju je Zaklada pokrenula početkom ljeta je, zahvaljujući dobrim ljudima, prikupljeno gotovo 46.000 kuna. Tim sredstvima nabavljen je spomenuti elektromotorni dodatak koji se spaja na invalidska kolica.

-Zahvaljujući tome, preporodio sam se. Uređaj ima pet brzina, razvija max. brzinu do 16 km/h, ima i tempomat te display koji očitava brzinu i druge parametre. Sada u kolicima bez ikakvih problema mogu i uzbrdo ili po šljunčanom terenu, što mi je dosad bilo nemoguće. Uvelike mi je poboljšao kvalitetu života. Primjerice, u pratnji supruge, djece ili sestre mogu sada na kraće izlete, pri čemu me oni prate na biciklu pa sam tako uspio obići neka mjesta u Ivancu na kojima nisam bio već 5-6 godina – kaže Mladen. 

U povodu završetka akcije danas je Mladena obišla mr. sc. Lidija Kozina, privremena upraviteljica Zaklade Grada Ivanca Lidija Kozina u pratnji gradskih službi te izrazila zadovoljstvo što je u razmjerno kratkom trajanju akcije prikupljeno i više sredstava od planiranih, a sve zahvaljujući velikom srcu i dobrom odazivu donatora – građana, poduzeća, udruga i institucija, čak i djece. 

-O tome s koliko su srca i solidarnosti Mladenu pomagali naši građani pokazuje i podatak da su uplaćivali onoliko koliko su mogli, od 20 do 1.000 kuna. Najviše sredstava prikupljeno je u gradskoj akciji Ivanečki kotlić – 17.800 kn. Bivši Mladenov kolektiv, Ivančica d.d., uplatio je 5.000 kn, a na humanitarnom turniru koji je organizirao ŽOK Ivanec skupljeno je 4.200 kn. Izdvajam i lijepu gestu NK Klenovnika koji se akciji pridružio s 2.300 kn, dok je GD Crvenog križa donirao 1.860 kuna. Pogotovo nas je dirnula gesta sadašnjeg 3. c razreda OŠ Ivanec, čiji su učenici skupili 470 kuna – poručila je upraviteljica L. Kozina. 

Dio sredstava izdvojila je i sama Zaklada Grada Ivanca.  

-Prije svega, zahvaljujem Zakladi Grada koja je pokrenula ovu humanitarnu akciju. I molim vas, prenesite moje veliko iskreno i toplo hvala svima koji su mi pomogli i tako mi uvelike olakšali život – dirnuto je na kraju poručio Mladen.

print