Novosti

TURISTIČKA I SPORTSKA MANIFESTACIJA 135 trkača na 1. atletskoj utrci Rudarski cener

Nedjelja

Prva utrka Rudarski cener, koja je u subotu održana u Ivancu, odmah se potvrdila ne samo kao sjajna zimska sportska, već i prvorazredna turistička manifestacija.

Potvrđuje to i podatak da je sa startne linije na gradskoj špici potrčalo čak 135 atletičara iz osam hrvatskih županija, koji su sa sobom kući ponijeli ne samo lijepe dojmove i uspomene, već i – posebno za tu priliku dizajnirane i izrađene – rudarske medalje, majice, poklone sponzora, promo materijale te mnoštvo fotografija s druženja uz rudarski čaj i okrepu.

Nakon što su utrčali na cilj u paviljonu u gradskom parku, mnogi su gosti iskoristili priliku za veselo klizanje u dobrom društvu.

Neočekivano velik odaziv atletičara ovoj utrci ugodno je iznenadio organizatore – Turističku zajednicu grada Ivanca, Atletski klub Varaždin, Grad Ivanec i Poslovnu zonu Ivanec d.o.o., a iznimno dobra atmosfera koja je vladala na utrci i poslije nje te profesionalno odrađena organizacija razlog su zbog kojeg su atletičari već najavili obavezni dolazak dogodine.

Pobjednici po utrkama:

Glavna utrka - Rudarski cener 10 km

Žene: 

  1. Dijana Terzić - AK Varaždin - 56:24       
  2. Vanja Rupčić - AK Koprivnica – 59.45
  3. Dina Husanović – ATSP – 1:01:00

Muškarci: 

  1. Zoran Križanić - AK Varaždin - 46:16
  2. Tomislav Vertuš - ŠD Remetinec - 47:21
  3. Ivan Golub - AK Zabok - 47:47

 

Mali rudar 2,8 km

Žene:

  1. Ana Goričanec - AK Varaždin -12:15    
  2. Lucija Sačer – 12:56                 
  3. Maja Matijašić – Taekwondo Ozalj – 14:42   

Muškarci: 

  1. Jakov Štampar - AK Varaždin - 10:30
  2. Ivan Jakop - AK Dinamo Zrinjevac - 10:32
  3. Željko Mustač - AK Varaždin - 10:59

Glavna utrka održana je na stazi dugoj 10 km, koja povezuje nekadašnje rudarske lokalitete u Ivancu i okolici, dok je utrka nazvana Mali rudar, održana na stazi dugoj 2,8 km.

Start utrke je na gradskoj špici označio gradonačelnik Milorad Batinić.

Na svečanom proglašenju pobjednika medalje najboljima uručili su izaslanik ministrice turizma RH Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije, Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika Ivanca i Boris Jagetić Daraboš, voditelj Turističke zajednice grada Ivanca.

Utrka je održana kao dio manifestacije Ivanečki rudarski dani,  na 4. prosinca, spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara.

Poduprli su je Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica i TZ Varaždinske županije.

Spomenimo da je Rudarski cener nova manifestacija kojom se održava sjećanje na ivanečku rudarsku tradiciju i nekadašnji Rudnik, koji je bio ishodište i pokretač sporta, kulture i cjelokupnog društvenog života nekadašnjeg Ivanca. Trkače je na startu ispratila, a na cilju dočekala Ivanečka rudarska četa.

Foto: Branko Težak, Zdenko Horvat, Ljiljana Risek

print