Novosti

8. sjednica Gradskog vijeća Ivanec sazvana za četvrtak, 9. prosinca, u Kinodvorani Ivanec

Utorak

Osma sjednica Gradskog vijeća Ivanec sazvana je četvrtak, 9. prosinca, a održat će se u Kinodvorani Ivanec, uz poštivanje propisanih mjera zaštite od COVIDa-19.

Počet će uobičajenim aktualnim satom, a nastavit će se razmatranjem raznih radnih tema.

Među njima je i financijsko izvješće trgovačkog društva Čistoća d.o.o. Varaždin za 2020. godinu (a čiji je suvlasnik i Grad Ivanec), koje je na prošloj sjednici bilo skinuto s dnevnog reda. Tada se, naime, na sjednici nije pojavio nitko od predstavnika Čistoće tko bi mogao odgovoriti na pitanja nazočnih, što je ocijenjeno kao nekorektno prema predstavničkom tijelu, pa su vijećnici odlučili izvješće skinuti s dnevnog reda.

Vijećnici će na ovoj sjednici razmotriti i Izvješće Državnog ureda za reviziju – Područnog ureda Varaždin o obavljenoj reviziji upravljanja komunalnom infrastrukturom u JLS-ovima Varaždinske županije.

Na dnevnom redu je i Izvješće o ostvarivanju prava iz Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području grada Ivanca za 2020 godinu, zatim, Plan djelovanja Grada Ivanca u području prirodnih nepogoda te Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe u razdoblju siječanj – listopad 2021. godine.

S osobitim interesom očekuje se rasprava o Odluci o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje predškolskog odgoja djece u dječjim vrtićima i sufinanciranju usluge čuvanja, brige i skrbi o djeci predškolske dobi koje pružaju obrti za obavljanje djelatnosti dadilja u 2022. godini.

print