Novosti

ZAKLADA ZAMAH U IVANCU Zaklada će poduprijeti projekte ivanečkih udruga

Srijeda

U utorak, 18. siječnja, u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec su upravitelj Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah iz Zagreba Drago Vručinić i stručni suradnik Roko Nakić ivanečkim udrugama predstavili program Zaklade za 2022. godinu pod nazivom „Aktivni u zajednici“.

Posebno veseli što je Zamah za predstavljanje svog programa u Varaždinskoj županiji izabrao upravo Grad Ivanec, to više što će uz našu županiju, ova zaklada ove godine pratiti i udruge iz još četiri odabrane županije - Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Međimurske.

Kroz održanu prezentaciju upravitelj D. Vručinić je okupljenim predstavnicima ivanečkih udruga predstavio rad i ciljeve Zaklade te ih kroz diskusiju usmjeravao na ideje o tome kako da poboljšaju svoje upravljanje i razviju projektne ideje.

Konkretno, udrugama je ponuđena suradnja sa Zakladom kroz njihove planirane razvojne projekte, a sama suradnja će se očitovati kroz praktični angažman i financijsku potporu Zaklade.

Očekuje se da će Zaklada Zamah tijekom 2022. godine odabrati 10-ak projekata koje će logistički i financijski poduprijeti.

Uz predstavnike udruga, na predavanju su bili i zaposlenicispecijaliziranog odjela Poslovne zone Ivanec d.o.o. -Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove, koji udrugama s područja Grada Ivanca pružaju stručnu savjetodavnu i operativnu pomoć kod pripreme i provedbe  projekata.

Udruge će narednih dana moći ispuniti svoje pristupnice za ulazak u program, a Zaklada će izvršiti procjene potreba i uvid u njihove kapacitete i potencijale te će kroz suradnju s njima raditi na njihovom financijskom i organizacijskom osnaživanju, razvoju kulture davanja te na provedbi društvenih programa u zajednicama.

Podsjetimo da su i tijekom proteklih godina ivanečke udruge već ostvarile vrlo dobru suradnju sa Zamahom.

Tako je Udruga udomitelja Nada u Malom parku Ivanec zasadila zelenilo i postavila klupicu čitalicu, a Udruga vinara i vinogradara Peharček organizirala je edukaciju te postavila posebne kontejnere za zbrinjavanje opasne ambalaže od pesticida u ivanečke vinogradarske predjele.

print