Novosti

ZBOR GRAĐANA JEROVCA DONJEG Vladajuće elite najavile da će spriječiti referendum 20. veljače!

Četvrtak

-Bilo bi sramota da netko ne izađe na referendum! Svi moramo biti protiv dovoza smeća u Jerovec i protiv pripajanja Ivkom-voda i njegove imovine varaždinskom Varkomu! – poručili su javnosti mještani Mjesnog odbora Jerovec Donji sa svog Zbora održanog jučer u svom društvenom domu.

Pritom su vrlo jasno upozorili što će se dogoditi ukoliko se ijedan kamion Čistoće d.o.o. Varaždin s tzv. varaždinskim smećem uputi prema odlagalištu u njihovu susjedstvu.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika Vijeća MO-a Tomislava Plahtarića, gradonačelnik Milorad Batinić u nastavku ih je upoznao s razlozima zbog kojih se organizira referendum, uz naglasak da se njime želi dobiti jasno izražena volja građana o navedenim pitanjima.

Volja većine građana izražena na referendumu bila bi obvezujuća za vijećnike Gradskog vijeća Ivanec kad budu odlučivali o tome hoće li gradonačelniku izdati ili uskratiti suglasnost da (kao član Skupštine Ivkom-voda) u ime Grada Ivanca kao većinskog vlasnika (ne) potpiše pripajanje ivanečkih vodovoda, Ivkom-voda i sve njegove imovine Varkomu.

Velik odaziv mještana na zbor pokazao je da među njima vrije golemo nezadovoljstvo političkim odlukama vladajućih elita, od kojih ih posebno pogađa direktiva o dovozu tzv. varaždinskog otpada u Jerovec, čemu su se spremni usprotiviti i blokadom cesta.

S obzirom na to da priča s nametanjem dovoza velikih količina tuđeg smeđa u Jerovec traje već godinu dana te da Ćorićevo ministarstvo bez ikakvih konzultacija s Gradom Ivancem kao vlasnikom deponija, iza leđa građana, već izrađuje reviziju dokumenata kojima bi se omogućio dovoz tuđeg smeća njima pod prozore, jučer ih je posebno revoltirala izjava Ćorića o tome da je najavljeni referendum protuzakonit i nepotreban.

Građani su takvu izjavu shvatili baš kako treba: Vladajuće elite pod svaku cijenu žele spriječiti referendum i spriječiti da na njemu građani iskažu svoju volju!

U sinoćnjoj emisiji Otvoreno to je izravno potvrdio i državni tajnik iz Ćorićeva ministarstva Mario Šiljeg.

Politička poruka vladajućih elita je i više nego očita: 

Referendum u Ivancu ne smije se održati jer bi on bio uvod u val referenduma u gradovima i općinama širom Hrvatske, koje su se također digle na noge zbog toga što im se Vladinom Uredbom oduzimaju njihove vodoopskrbne tvrtke i pripajaju mastodontima, u kojima više neće imati nikakvog utjecaja na donošenje odluka o razvitku vodoopskrbe i odvodnje u svojim sredinama.

print