Novosti

JEROVEC GORNJI „Dođe li do nasilnog dovoza smeća, dižemo se svi!“

Četvrtak

Raspoloženje slično onome u Jerovcu Donjem, sinoć je vladalo i na zboru građana susjednog Mjesnog odbora JerovecGornji. 

Kad bi ministar Ćorić imao hrabrosti izaći iz svojih bijelih dvora i spustiti se među narod te iz prve ruke čuti što znači život u blizini odlagališta otpada, možda bi onda s više empatije gledao na realne probleme građana pa se onda i tako osjetljive stvari kao što je dovoz tuđeg otpada njima pod prozore ne bi rješavao direktivama i pozivanjem na paragrafe koji idu na štetu malog čovjeka.

Ukratko, nakon kratkih pozdravnih riječi predsjednika Vijeća MO-a Tomice Petaka, gradonačelnik Milorad Batinić i ovdašnje je mještane upoznao s aktualnom tematikom te naglasio koliko je važno da građani u nedjelju, 20. veljače, ne ostanu doma - naravno, ukoliko HDZ-ova ministarstva ne ispune najavu da će referendum zabraniti - već da izađu na referendum i izraze svoju volju oko dovoza tuđeg otpada u Jerovec i pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda Varkomu.

Građani ovoga kraja jedva da i sad toleriraju sve ono što nosi život pokraj deponija pa stoga i ne čudi glavna poruka s njihova Zbora: Dođe li do nasilnog dovoza smeća, dižemo se svi!

Gradonačelniku Batiniću izražena je puna podrška oko njegova angažmana u obrani interesa Grada i svih građana:

-Ma kako ova priča završila, želim iz nje izaći čista obraza. Ne želim da me djeca jednoga dana pitaju: Zašto to nisi spriječio, a mogao si? Ja ću na oba referendumska pitanja zaokružiti PROTIV – protiv dovoza smeća u Jerovec i protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda Varkomu - izjavio je gradonačelnik Batinić.

print