Novosti

ZBOR GRAĐANA KANIŽA Gromoglasan pljesak gradonačelniku Batiniću: Voda nema cijenu!

Petak
-Drago nam je što je gradonačelnik inicirao lokalni referendum na kome će se građani izjasniti o pitanjima vezanim uz njihove interese. Naime, već u trenutku kada se cijela ova priča počela ''zakuhavati'', sami građani raspravljali su o načinu na koji oni mogu djelovati pa su u tom kontekstu i sami bili spremni pozvati sve stanovnike na direktno izjašnjavanje – kazao je mještanin Ivan Bregović - Bego na Zboru građana Mjesnog odbora Kaniže, održanom jučer u mjesnom društvenom domu. 
Na veću aktivnosti i angažman pozvao je mlade ljude te apelirao na sve da izađu na referendum i shvate ozbiljnost problema.
 
-Postoji anegdota iz vremena kada su potomci Kukuljevića prodavali svoj posjed u Kaniži. Usred imanja nalazio se duboki bunar koji su koristili svi mještani. Novom vlasniku su jasno rekli: ''Zapamtite, posjed ste kupili, ali bunar pripada ljudima za sve vijeke vjekova.'' Neke stvari, poput vode, nemaju cijenu i nitko njima ne može benevolentno raspolagati protiv volje građana – pedagoška je povijesna poruka koju je svim građanima uputio g. Bregović.
 
Inače, i ovdje je, nakon uvodnih riječi predsjednika Vijeća MO-a Gorana Kosa, građane s aktualnom problematikom i pitanjima vezanim uz referendum, iz prve ruke informirao gradonačelnik Milorad Batinić.

Uz poruku da većeg stupnja demokracije od lokalnog referenduma nema – jer je to oblik direktnog izjašnjavanja građana – što znači da bi volja građana morala biti obvezujuća za svaku vlast, građani su na kraju skupa gradonačelniku Batiniću uputili podršku i gromoglasni pljesak za njegovu bezrezervnu borbu za interese svih građana.
print