Novosti

ZBOR GRAĐANA Mještani Vuglovca i Gečkovca: Izlazimo na referendum 20. veljače!

Petak

Na zboru građana u svom mjesnom društvenom domu sinoć su se okupili i mještani Vuglovca i Gečkovca na čelu sa svojim predsjednicima mjesnih odbora Danijelom Lančićem i Vladimirom Kocijanom.

Kao i u drugim mjesnim odborima, gradonačelnik Milorad Batinić i ovdašnje je mještane informirao o svim aspektima referendumske problematike te skrenuo pažnju na ogromne probleme koji bi mogli uslijediti ako se doista provede pripajanje Ivkom-voda Varkomu:

- Tko nam može garantirati da ćemo piti vodu s Ivančice, ako direktor Varkoma susjednoj Lepoglavi šalje jasnu poruku da će u njihovim cijevima biti voda iz varaždinskih vodocrpilišta dubokih 100 metara, koja ne može biti iste zdravstvene ispravnosti kao izvorska. Aluvijalni nasipi uz Dravu filtriraju samo mehaničke nečistoće, ali ne i kemijske, poput pesticida. Izvorska voda s Ivančice prolazi kompletan proces prirodnog pročišćivanja i iz izvora izlazi potpuno zdrava – upozorio je mještanin Franjo Šoštarić.

Mještani Vuglovca i Gečkovca poručili su da će izaći na referendum i glasati protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda Varkoma te protiv dovoza smeća iz Grada Varaždina i 12 drugih gradova i općina na jerovečki deponij.

print