Novosti

ZBOR GRAĐANA MO-a LANČIĆ-KNAPIĆ: Ni čuti za pripajanje Varkomu, tuđe smeće u Jerovec - neće!

Petak

Aktualna referendumska tematika te najave o eventualnom sprečavanju održavanja lokalnog referenduma na način da se proglasi neustavnim i time spriječi da na njemu građani iskažu svoju volju, na noge je digla i stanovnike Mjesnog odbora Lančić-Knapić.

Kao i u drugim sredinama, i ovdje vlada ogorčenje odlukama vladajućih garnitura koje evidentno idu na štetu Grada i svih građana, uključujući i mještane Lančića i Knapića.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika MO-a Ivana Friščića, gradonačelnik Batinić je okupljenim mještanima iznio svu ozbiljnost problematike s kojom se suočavamo kao zajednica, tj. kao Grad sa svim svojim građanima, a pri čemu nam se, pojednostavljeno rečeno, želi nametnuti tuđe smeće i oduzeti imovina koju su stvarale generacije mještana. 

Od naših djedova i očeva koji su sami gradili vodovode i kaptaže do novijih generacija, koje kroz financiranje usluga Ivkom-voda omogućuju širenje, razvoj i modernizaciju vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje.

Poruka ogorčenih građana i više je nego jasna: Mještani Lančića i Knapića izlaze na referendum i bit će PROTIV pripajanja Varkomu i dovoza tuđeg otpada na odlagalište u Jerovcu!

-Pritom ponovno naglašavam: Referendumom ne možemo mijenjati Uredbu Vlade niti odluku ministra Ćorića. Ali ono što možemo jest da građani na njemu neposredno izraze svoju volju. Ako građani na referendumu kažu NE!, onda je njihova volja obvezujuća za Gradsko vijeće i ono ne smije donijeti nikakvu odluku po pitanju pripajanja Varkomu ili dovoza smeća koja bi bila kontra volje naroda. Bude li političke volje i mudrosti te budu li vladajući htjeli čuti glas naroda, svoje odluke uvijek mogu promijeniti – poručio je gradonačelnik M. Batinić.

print