Novosti

Zborovi građana Margečana, Seljanca, Osečke i Škriljevca

Utorak

Održavanje zborova po mjesnim odborima u cilju informiranja mještana o svim okolnostima koje su dovele do poziva građanima svih političkih lista i stranaka u Gradskom vijeću Ivanca da potpišu peticiju protiv pripajanja kolektivne imovine građana i Grada Ivanca Varkomu (vodovodi, Ivkom-vode i imovina tvrtke) i protiv deponiranja varaždinskog otpada u Jerovcu, jučer je nastavljeno zborovima u Margečanu, Seljanua, Osečkoj i Škriljevcu.

Imajući u vidu specifičnost ovih naselja – a to je da se ona nalaze na sustavu Varkoma (ali se kvalitetnom vodom opskrbljuju iz Belskog dola, pa stoga u ovim naseljima ne vlada toliko nezadovoljstvo kao u onima koja konzumiraju vodu iz varaždinskih vodocrpilišta), gradonačelnik Milorad Batinić je i ovdje mještane upoznao s razlozima zbog kojih se širom grada potpisuje peticija. 

Pojasnio je posljedice Uredbe Vlade RH o uslužnim područjima za interese svih građana s cijelog gradskog administrativnog područja – a to su zatrpavanje varaždinskim otpadom deponija u Jerovcu te gašenje Ivkom-voda, prijenos njihove imovine Varkomu (a vlasnik 58,5% imovine Ivkom-voda je Grad Ivanec, odnosno, svi njegovi građani) te gubitak bilo kakvog značajnijeg budućeg utjecaja Grada Ivanca na razvitak vodoopskrbe i odvodnje.

- Ponovno ponavljam da ova peticija nije usmjerena protiv Varkoma, ali jest ZA zaštitu interesa građana Ivanca i cijelog našeg Grada – naglasio je gradonačelnik.

S obzirom na intenzivnu informativnu kampanju o ovoj tematici putem gradskih glasila, ali i drugih medija, vidljivo je da su građani razmjerno dobro informirani o predmetnoj problematici pa su se u tom kontekstu rado odazvali potpisivanju peticije.

Zborovima građana u svojim mjestima pridružili su se i gradski vijećnici Zdenko Đuras, Josip Grđan i Mihael Slunjski, a gradonačelniku Batiniću u obilasku mjesnih odbora i jučer se pridružio njegov zamjenik Marko Friščić.

print