Novosti

Završena prva faza radova na obnovi objekta stare škole u Salinovcu

Petak

Završena je prva faza radova na rekonstrukciji i adaptaciji objekta stare škole u Salinovcu.

Objekt na kome su izvedeni radovi vrijedni 1,2 milijuna kuna, gradonačelniku Miloradu Batiniću predao je Andrija Grabar, vlasnik Graditeljstva Grabar iz Ivanca.

U odnosu na prvobitni izgled, nekad zapušten objekt (krov je prokišnjavao, a zapadni dio objekta bio je toliko trošan da ga je trebalo srušiti), poprimio je sasvim novu vizuru.

U prvoj fazi radova uklonjeno je staro, dotrajalo krovište koje je prokišnjavalo i zamijenjeno novim, višestrešnim (700 m2), na koje je postavljen lim u imitaciji crijepa.

Srušen je i dio objekta u kome se nekad nalazio učiteljski stan.

Ugrađena su nova ulazna staklena vrata, u unutarnjem dijelu obavljeni su ličilački i soboslikarski radovi, izvedena je i odvodnja oborinskih i otpadnih voda.

-Ovime su stvoreni preduvjeti za drugu fazu radova, a to je energetska obnova objekta. Projekt ćemo kandidirati na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, s ciljem potpunog uređenja objekta (ugradnja nove unutarnje i vanjske stolarije, fasada, uređenje novog grijanja i rasvjete itd.). Grad ima spremnu svu dokumentaciju i čim javni poziv bude otvoren, prijava kreće. Obnovljenu zgradu dat ćemo na korištenje za rad svim ovdašnjim, ali i ostalim zainteresiranim udrugama, jer ovdje društveni život cvate – izjavio je gradonačelnik Batinić.

Zadovoljstvo izvedenim radovima izrazio je i predsjednik Vijeća MO-a Salinovec Stjepan Četrtek:

-Ovdje vrlo aktivno rade četiri udruge: DŠR Salinovec, lokalni KUD, DVD i Udruga vinogradara Skrajski pajdaši. Objekt se nalazi u samom centru naselja i kad se potpuno uredi, u njemu će se stvoriti prvorazredni prostori za rad svih udruga civilnog društva, a dakako, i za održavanje sastanaka mjesnog odbora te za druge društvene potrebe – poručio je S. Četrtek.

print