Novosti

PUČKA KOMEDIJA Stažnjevečki Komedijaši najavljuju puno smijeha uz „Četiri kazališna doba“

Utorak

Novi projekt KUU Stažnjevec i Glumačke družine Komedijaši, pod nazivom Četiri kazališna doba, a koji je trebao početi ove subote u paviljonu u ivanečkome parku izvedbom prve proljetne predstave, odgađa se zbog najave nestabilnog vremena pa će posjetitelji imati prilike pogledati je u lipnju.

Riječ je o ciklusu od četiri komedije, koje Stažnjevčani u suradnji s glumačkim skupinama iz različitih dijelova Hrvatske, namjeravaju prirediti u proljeće i ljeto (u parku), te najesen i zimi (u Kinodvorani).

Zamišljeno je da to budu komedije, uz koje će se publika nasmijati i zabaviti. Ovaj projekt inače podržava i novčano podupire i Grad Ivanec. 

A da su, nakon dvije epidemiološke godine, građani željni druženja i zabave, najbolje su pokazali Dani glume održani prije nekoliko dana u Stažnjevcu.

Manifestaciju je otvorila Glumačka družina ZAmKa iz Zeline predstavom Fačuk, a u pauzi je nastupila Limena glazba sv. Martina iz Brezničkog Huma.

Nakon nje nastupili su Komedijaši s predstavom (O)glas savjesti, pobjednicom nedavne županijske smotre kazališnih amatera u Novom Marofu, kojom su se plasirali na državnu smotru ovog mjeseca održati u Vodicama.

Predstavu Komedijaša pratilo je oko 250 posjetitelja! U ime Grada Ivanca kao pokrovitelja manifestacije, sve okupljene goste (među kojima i načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića i predsjednika Zajednice KUU Varaždinske županije Zlatka Pehardu), glumce, publiku i domaćine pozdravio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Unatoč tome što je predstava održana na otvorenom pa je navečer bilo i prohladno, brojni mještani nakon završetka manifestacije zadržali su se u ugodnom druženju uz dvije velike torte i vatromet.

print