Novosti

Image by Goumbik from Pixabay

Gradu Ivancu bespovratnih 70.000 kn za uvođenje web platforme Otvoreni grad

Utorak

Uspješnom prijavom na Javni poziv za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja, Grad Ivanec je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povukao bespovratnih 70.000 kuna za potrebe digitalizacije javne uprave.

Temeljem ugovora s Fondom koji je već potpisao gradonačelnik Milorad Batinić, dodijeljenim sredstvima Grad Ivanec sufinancirat će projekt uvođenja web platforme za upravljanje Gradom. Projekt je vrijedan 175.000 kuna, od kojih 60% ili 105.000 kuna osigurava Grad, a ostatak Fond.

Ovaj projekt uključuje provedbu triju ključnih aktivnosti: nabavu i implementaciju jedinstvene web platforme za upravljanje Gradom, edukaciju djelatnika gradske uprave za upravljanje nabavljenim digitalnim rješenjem, edukaciju građana i investitora za korištenje platforme te informiranje i vidljivost putem digitalnih medija (računala i smartphona).

Između ostalog, građanima će se omogućiti online podnošenje zahtjeva i obrazaca te provjera njihova statusa.

Uspostavljeni informacijski sustav omogućit će građanima da u bilo kojem trenutku mogu vidjeti status svog predmeta koji su uputili Gradu.

Oko 600 poduzetnika, obrtnika, OPG-ova i dr. u svakom će trenutku moći vidjeti proračunske podatke, stanje predmeta te izvršiti plaćanje obveza.

Web platforma će građanima pružiti niz elektroničkih usluga koje se odnose na informiranje i komunikaciju s gradskim službama. To uključuje pristup otvorenim podacima, financijskim karticama, digitalnim obrascima, eProračunu i eTransparentnosti (uvid u isplate).

Kako bi se građani, poduzetnici i ostala zainteresirana javnost educirali za korištenje platforme, gradska uprava pripremit će detaljnu prezentaciju s koracima prijave i korištenja, koja će biti postavljena i trajno dostupna na službenoj web stranici Grada.

print