Novosti

U Ivancu počela upisna kampanja „Odaberi svoju školu“

Srijeda

Oko 350 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola u Ivancu, Radovanu, Lepoglavi, Klenovniku, Kamenici, Višnjici, Bednji, Vidovcu, Tužnom, Maruševcu i Donjoj Voći, od kojih više od stotinu s područja grada Ivanca, jučer se, mnogi od njih u pratnji roditelja, u srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Ivancu odazvalo upisnoj kampanji „Odaberi svoju školu“. 

Riječ je o kampanji koju Varaždinska županija organizira već niz godina (protekle dvije godine nije održana zbog epidemiološke situacije) kako bi učenicima i njihovim roditeljima, kroz predstavljanje svih javnih i privatnih škola na području naše županije, omogućila dobivanje informacija oupisnim programima, kvotama, rokovima prijava i upisa itd.

U ime Srednje škole Ivanec, sve nazočne predstavnike organizatora i partnera, škola te okupljene roditelje i učenike pozdravila je ravnateljica Lidija Kozina. 

Naglasivši da su na kampanju pozvani učenici 11 osnovnih škola te da se na štandovima predstavljaju sve javne i privatne škole u Varaždinskoj županiji, pozvala je učenike da ih obiđu, da se što bolje informiraju o svim detaljima koji im mogu olakšati donošenje odluke o odabiru škole te da preuzmuposebnu brošuru u kojoj je svojim programima, kvotama i drugim informacijama predstavljena svaka škola.

U ime grada domaćina, okupljenima se kratko obratio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić:

-Završetak osnovne škole i odabir zanimanja važan je i prijelomni trenutak u trasiranju životnog puta. Odabir nije lagan ni jednostavan; dok neki od vas već znaju koje će zanimanje odabrati ili su vam planovi usmjereni prema fakultetskom obrazovanju, drugi još nisu sigurni ili se dvoume. Uz odabir zanimanja koje je vezano uz vaše osobne sklonosti, važno je i razgovarati s roditeljima i predstavnicima škola, što će vam olakšati donošenje optimalne odluke. No, kakvu god odluku donijeli, ono što je sigurno jest da su srednje škole u Varaždinskoj županiji među najboljima u Hrvatskoj i da će vam pružiti visoku kvalitetu naobrazbe – poručio je gradonačelnik M. Batinić.

Upisnoj kampanji pridružio se i njegov zamjenik Marko Friščić.

O tomu koliko je ovakav oblik informiranja učenika i roditelja dobro pogođen, potvrđuje i podatak da su, nakon kratkog službenog otvaranja, učenici pohrlili do štandova, opskrbili se promotivnim materijalima koje je pripremila svaka škola, razgledali ponudu kako bi stekli bolji uvid u obrazovanje koje ih čeka te od samih učenika – polaznika pojedinih programa, doznali puno toga što zanima svakog budućeg srednjoškolca.

Inače, upisna kampanja počela je jučer u Ivancu, održat će se i u Novom Marofu (danas) i Ludbregu (sutra) za škole njihova kraja, a završit će u petak u Gospodarskoj školi u Varaždinu, za učenike iz Varaždina i okolnih općina.

print