Novosti

UZ MEĐUNARODNI DAN MUZEJA Pogledajte prelijepi video o 19 mlinova koji su se nekad vrtjeli na Bistrici

Srijeda

U povodu 18. svibnja, Međunarodnog dana muzeja, Turistička zajednica grada Ivanca pripremila je prelijepu nostalgičnu video šetnju koja nas vodi do svakog od 19 mlinova koji su se nekad vrtjeli na potoku Bistricui

U virtualnoj šetnji ivanečkim mlinarskim putom, svaki posjetitelj ujedno doznaje najvažnije pojedinosti  i specifičnosti o svakome mlinu, kao ivanečkoj autohtonoj baštini koja je uvelike obilježila život njegovih stanovnika i usmjerila gospodarski razvitak grada.

-S obzirom na brojne upite i pojedinaca i organiziranih skupina prilikom odlazaka na Ivančicu, a koji su usput podatke o mlinovima iščitavali s interpretacijskih ploča postavljenih na svakom od nekadašnjih lokaliteta mlinova, pokazala se potrebe kreiranja suvremenije prezentacije. Sve je više posjetitelja koji se o destinaciji koju posjećuje žele informirati putem web stranica i društvenih mreža. Ovim smo napravili i određen prezentacijski iskorak, jer svaki slajd ima svoj QR kod – poručio je voditelj TZ-a Ivanec Boris Jagetić Daraboš.

Tako ivanečka mlinarska priča svima zainteresiranima postaje dostupna 365 dana u godini i postaje svojevrsni „muzej na otvorenom“, ali i novi prilog brendiranju Ivanca kao planinarskog grada i trajno otvorena pozivnica za posjet Ivancu.

Pogledajte prelijepi video o ivanečkoj mlinarskoj baštini, kao prilog obilježavanju današnjeg Međunarodnog dana muzeja.

print