Novosti

Fotografije: Planinarski klub Ivanec

Osmeročlana alpinistička ekipa Planinarskog kluba Ivanec osvojila Ararat, najviši vrh Turske

Utorak

Osmeročlana alpinistička ekipa Planinarskog kluba Ivanec u sastavu Mirjana Dolovski, Nevenka Vincetić, Tomislav Friščić, Stjepan Kuštelega, Duško Vitez, Mario Dolovski, Darko Vincetić i Ivan Prašnjak, vratila se iz Turske nakon uspješnog osvajanja najvišeg vrha Turske, Ararata (5.137 metara).

Puni pozitivnih doživljaja i emocija te s mnoštvom uspomena, ali i s nezaboravnim i vrijednim iskustvom, kojim će obogatiti svoja planinarska znanja i vještine, članovi Planinarskog kluba u Ivanec su se vratili u ponedjeljak, 25. srpnja, a klupski kolege, prijatelji i planinari dočekali su ih u klupskim prostorijama u Retru.

Podsjetimo, iznimno zahtjevan pothvat pun izazova, napora, ali i nevjerojatne volje i želje, planinari su započeli prošlog ponedjeljka.

Sam uspon trajao je šest dana, a prije dolaska na vrh planinari su se morali postepeno aklimatizirati pa su na putu prošli kroz tri visinska kampa koji se nalaze na 3.200, 3.800 i 4.200 metara nadmorske visine.

Do cilja, najvišeg vrha Turske, popeli su se u subotu, 23. srpnja.

-Putovanje je bilo uspješno, a iskustvo neprocjenjivo, ono što bih posebno istaknu je timski duh naše ekipe, ali i nas planinara. Tijekom uspona imali smo izvrsnog vodiča, što nam je puno pomoglo, a na vrh smo se popeli puno brže od prosjeka. Zahvaljujem svim članovima, ali i sugrađanima na potpori koju su nam iskazali– istaknu je predsjednik Planinarskog kluba Ivanec Tomislav Friščić.

Grad Ivanec financijski je podržao ovaj vrijedan i važan planinarski pohod u Aziju, također, Poslovna zona Ivanec d.o.o. za sve je članove ekipe pripremila majice i kape s logom Ivanca – Planinarskog grada ne bi li se promocija Ivanca odvijala i na drugim kontinentima i na najvišim planinskim vrhovima.

Podsjetimo, ekipa Planinarskog kluba Ivanec početkom 2020. godine osvojila je i Uhuru Peak (5.895 metara), vrh najviše afričke planine Kilimandžaro.

Iz Planinarskog kluba ističu kako nova putovanja već planiraju, a ambicija, ideja i odlučnosti ne manjka, već se želja za novim planinarski pothvatima produbljuje i raste na svakom novom putovanju.

Cijeloj ekipi Planinarskog kluba Ivanec čestitamo!

 

print