Novosti

POZIV UDRUGAMA U utorak, 31. siječnja, sastanak s udrugama o raspisanom Javnom pozivu Grada Ivanca

Četvrtak

U utorak, 31. siječnja, Grad Ivanec u suradnji s Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. i Turističkom zajednicom grada Ivanca organizira informativnu radionicu za sve udruge s područja grada Ivanca, ali i ostale udruge koje svoje projekte i programe provode na području grada Ivanca te ih planiraju prijaviti na Javni poziv za predlaganje programa/projekata javnih potreba Grada Ivanca za 2023. godinu.

Informativna radionica održat će se u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec (Vladimira Nazora 6/II) s početkom u 17.00 sati.

Prvi dio radionice vezan je uz predstavljanje raspisanog Javnog poziva za udruge. Uvodno će se okupljenima obratiti resorna pročelnica Irena Kresonja.

Predstavit će se uvjeti prihvatljivosti prijavitelja i aktivnosti kao i prihvatljivi troškovi te će se kroz konkretne primjere objasniti kako izbjeći najčešće greške koje se rade kod prijave, ali i kod provedbe samih projekata. Predmetni dio edukacije održat će Ana Jagetić, viša stručna suradnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu Grada Ivanca.

S obzirom da su ove godine obrasci natječajne dokumentacijeponešto izmijenjeni, a s ciljem što kvalitetnije i lakše prijave,pozivaju se sve udruge koje planiraju aplicirati svoje projekte i programe da se svakako odazovu jer je radionica prije svega usmjerena na jačanje njihovih institucionalnih i organizacijskih kapaciteta za pripremu i provedbu projekata.

Takva odredba, kao i obveza pohađanja edukacija, dio je i ugovornih obveza koje će udruge preuzeti kod sklapanja Ugovora o financiranju programa Javnih potreba u Gradu Ivancu za 2023. godinu.

Drugi dio radionice usmjeren je na ulogu udruga kao važnih  aktera u  promidžbi i prepoznatljivosti lokacije i turističkoj promidžbi grada Ivanca, a taj dio predavanja za predstavnikeudruga održat će direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. mr.sc. oec. Lana Labaš.

U završnom dijelu prezentacije, okupljenima će se obratiti direktorica Turističke zajednice Grada Ivanca Romana Pomper Pozder.

Održana edukacija bit će prilika i za iznošenje prijedloga i sugestija kao i za razradu zajedničkih projektnih prijedloga ivanečkih udruga.

print