Novosti

IVANEC Jedini preostali objekt iz kompleksa Starog grada Ivanca preuređen u moderan Centar za posjetitelje

Petak

Povijesni objekt u ivanečkome gradskom parku, jedini koji je preostao iz nekadašnjeg kompleksa Starog grada Ivanca, u završnoj je fazi. U proteklom vremenu odrađena je glavnina završnih radova na uređenju zgrade, koja će se pretvoriti u Centar za posjetitelje.

Interijer zgrade dobio je novu podnu oblogu, stolariju, pregradne zidove te instalacije grijanja i hlađenja. Sagrađena je i galerija, na koju se stiže novoizgrađenim stepenicama, a koja je predviđena za smještaj Turističkog ureda.

-Prostor budućeg ureda Turističke zajednice na galeriji zgrade također je uređen i opremljen osnovnim ugradbenim namještajem. Od uređenja interijera preostaje još samo ugraditi rasvjetu, čime će biti stvoreni svi preduvjeti za potpuno opremanje u svrhu prezentacije turističkih potencijala Ivanca. U potpunosti su uređena i opremljena tri sanitarna čvora, od kojih je jedan predviđen za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić koji je objekt obišao s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i voditeljem radova Sinišom Cerovčecom.

Zbog zimskih uvjeta izvođač nije bio u mogućnosti završiti ličenje fasade, no to će se napraviti odmah nakon proljepšanja vremena.  

-Građani koji su tijekom prosinca i siječnja posjećivali advent mogli su primijetiti da je uz ovaj objekt izvedena i prostrana vanjska terasa. Ona će biti u funkciji upravo za vrijeme ovakvih gradskih manifestacija, a predviđeno je da se na njoj održavaju različiti kulturni, edukativni i slični sadržaji primjereni za vanjski prostor – kaže Friščić.

Radove izvodi Graditeljstvo Andrije Grabara iz Ivanca, a ukupna vrijednost im premašuje 212.000 eura. Od toga većinu, oko 135.000 eura, financira Grad Ivanec, dok je oko 77.000 eura financirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, temeljem javnog poziva na koji je Grad uspješno aplicirao prošle godine.

Otvaranje Centra za posjetitelje Ivanec planira se do lipnja ove godine.

print