Novosti

VIJEĆE ZA KULTURU GRADA IVANCA Manifestacija „Uskrs u Ivancu“ u subotu, 1. travnja, u gradskom parku Ivanec

Četvrtak

Tradicionalna manifestacija koju Grad Ivanec u suradnji s udrugama i dječjim vrtićima dugi niz godina priređuje u povodu Uskrsa, ove će se godine održati u subotu, 1. travnja, u gradskom parku Ivanec, s početkom u 10 sati. Manifestacija je zamišljena kao veliko preduskrsno okupljanje svih generacija.

Neke udruge će na štandovima izložiti uskrsne delicije tradicionalne zagorske kuhinje, pisanice, razne ručne radove i druge rukotvorine, uskrsne ukrase i suvenire itd.

Dio izlagača, prvenstveno školskih zadruga i drugih udruga, na štandovima će prikazati svoje stvaralaštvo vezano uz moderni doživljaj Uskrsa,.

Mališani dječjih vrtića bojat će velike pisanice i zabavljati se uz niz prigodnih igara pod vodstvom Uskrsnog zeca i Uskrsne zečice.

Program Uskrsa u Ivancu te organizacijski detalji manifestacije dogovoreni su jučer, na sjednici Vijeća za kulturu u proširenom sastavu, kojoj je predsjedala pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek.

Zamjenik gradonačelnika Marko Friščić istaknuo je da će na manifestaciju biti pozvani i naši novi sugrađani, izbjegli građani iz Ukrajine smješteni u Ivancu, a koji su se uključili i prošle godine te prikazali uskrsne običaje svoje domovine.

Također, poziv na sudjelovanje bit će upućen i stranim radnicima kršćanske vjeroispovijesti zaposlenim u ivanečkim poduzećima i sigurno će biti vrlo zanimljivo vidjeti i prezentaciju njihovih uskrsnih običaja.

Promidžbu ove manifestacije na široj razini najavila je i direktorica Turističke zajednice Romana Pomper Pozder.

Sudjelovanje na priredbi Uskrs u Ivancu potvrdilo je 20-ak izlagača i drugih sudionika i to: dječji vrtići Ivančice, Bambi i Svijet mašte, učeničke zadruge Srednje škole i OŠ Ivanec, Klub mladih Ivanec, Društvo prijatelja narodnih običaja Maska, KUD Salinovec i Skrajski pajdaši, KUU Stažnjevec, Udruga građana Prigorec, Udruga građana Margareta Margečan, Udruga Rukotvorine Božene Carević, Ivanečko sunce, Udruga udomitelja Nada, Turistička zajednica grada Ivanca, Pučko otvoreno učilište, a očekuje se i pridruživanje drugih zainteresiranih udruga i izlagača. Dobro došli su i zainteresirani OPG-ovi te svi ostali koji se žele pridružiti uskrsnom veselju u Ivancu.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti višoj stručnoj suradnici za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Ani Jagetić mob. 091 44 04 804.

print