Novosti

Održano informativno predavanje za umirovljenike na temu zapošljavanja

Četvrtak

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec, u srijedu je, 15. ožujka, održano  informativno predavanje za umirovljenike na temu mogućnosti zapošljavanja umirovljenih osoba.

Predavanje je organizirala Poslovna zona Ivanec d.o.o. u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Varaždin. 

Predstavnica zavoda Marina Ostrun okupljenima je predstavila mogućnosti zapošljavanja kroz djelatnosti u kojima se traži najveći broj radnika, kao i dosadašnje oglašavanje slobodnih radnih mjesta na kojima je bilo poželjno zapošljavanje umirovljenika, opće informacije o uvjetima rada te izvore informacija o slobodnim radnim mjestima.

Kako bi se osiguralo da umirovljenici zainteresirani za zapošljavanje dobiju sveobuhvatnu informaciju o tome što se događa s njihovom mirovinom ako se zaposle, koje oblike radnog odnosa mogu zasnovati te kako se oni zakonski reguliraju, predavanju su prisustvovale i predstavnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Monika Hidek iz Područnog ureda Varaždin te voditeljica Ispostave Ivanec Ivana Cahun. 

Bilo je i pitanja od strane okupljenih te rasprave, koja se s tematike zapošljavanja umirovljenih osoba proširila i na teme poput obiteljskih mirovina, tzv. COVID dodatka i sl.

Obavještavamo sve umirovljenike, koji nisu bili u mogućnosti nazočiti predavanju, a zainteresirani su za neki oblik zapošljavanja, da se za sve informacije mogu obratiti u HZZ, Ispostava Ivanec (A. Georgijevića 1) i HZMO, Ispostava Ivanec (V. Nazora 6).

print