Novosti

FESTIVAL DOBRIH EMOCIJA Održani 12. dani glume u Stažnjevcu, nastupili i gosti iz inozemstva

Ponedjeljak

Umjetnost, kultura, smijeh i dobre emocije i prošlog su vikenda bili lajtmotiv Dana glume u Stažnjevcu, koje je 12. put zaredom organizirala Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec sa svojom Glumačkom družinom Komedijaši.

Prostor stare škole tijekom oba glumačka dana (subota i nedjelja) bio je premali za sve koji su htjeli pogledati čak šest odigranih predstava.

Stažnjevečki Komedijaši ove su godine manifestaciju podigli na međunarodnu razinu pa su tako ugostili glumačku družinu Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ iz Sombora (Srbija), koja je publiku počastila s dvije predstave, „Prosidba“ i „Oporuka“.

U goste su stigli i mladi glumci iz Gradskog kazališta mladih iz Viteza (BiH). Oni su publiku do suza nasmijali svojom predstavom „Ugovor“.

Na Danima glume nastupile su i dobro znane gošće, članice Udruge žena Sveti Đurđ, koje su na duhovit način prikazale život poslije korone.

Dvodnevni glumački festival zaključili su učenici PŠ Salinovec, izvevši prikaz basne „Betežni zdravoga nosi“.

Publici su se sa predstavom „Ljubav pod krinkom“ predstavili i sami domaćini koji, već tradicionalno, dobivaju najveće ovacije svoje publike.

-Prije svega vam želim dobrodošlicu u Stažnjevec, malo mjesto velikog srca. Vjerujem da su ovogodišnji Dani glume početak dugoročne međunarodne kulturne suradnje između Komedijaša i gostujućih društava. Ova manifestacija izvrsna je za popularizaciju kulture. Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec ima potporu Grada Ivanca za ovaj projekt, ali i za sve svoje druge projekte – istaknuo je na svečanosti otvaranja manifestacije izaslanik gradonačelnika grada Ivanca Goran Spasojević, aktualni gradski vijećnik.

Tom se prilikom svima okupljenima obratio i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras. Pozdravljaju goste i domaćine, Đuras je naglasio kako su stažnjevečki Komedijaši stvorili kulturno-umjetničku i zabavnu tradiciju te kako su postali brend na kojemu trebamo ustrajati.

Dane glume u Stažnjevu, već tradicionalno, i ove godine je novčano podupro Grad Ivanec.

print