Novosti

PROJEKT „LICE“ ODGOJITELJICE MARINE LANČIĆ IZ DJEČJEG VRTIĆA IVANČICE Među četiri projekta odabrana za državnu smotru!

Petak

Projekt „LICE“ Marine Lančić, odgojiteljice gradskog Dječjeg vrtića Ivančice, na Regionalnoj smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo za područje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja uvršten je u četiri najbolja i bit će predstavljen na Državnoj smotri idućeg mjeseca u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

Regionalna smotra održana je u srijedu u Bjelovaru, a na njoj je predstavljeno 12 najboljih projekata iz Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Međimurske i Varaždinske županije, od kojih su spomenuta četiri odabrana za državnu smotru.

Projekt M.  Lančić odnosi se na kulturološku dimenziju građanskog odgoja iz područja identiteta i interkulturalnosti.

U projektu su sudjelovala djeca u dobi od 6 – 7 godine života iz skupine Točkice.

 

Cilj projekta je bio prepoznavanje pojmova koji obuhvaćaju djetetov osobni identitet.

Ishodi učenja i kompetencija koje su razvijene u projektu jest da dijete uočava, prihvaća i poštuje različitosti, svjesnost da prepoznaje vlastite posebnosti i samopoštovanje, ali da razumije i poštuje identitet drugih.

M. Lančić svoj je zanimljiv projekt i uživo prezentirala na smotri, a stručno povjerenstvo za njega je imalo samo riječi pohvale te ga izabralo za državnu smotru.

Čestitke vrsnoj praktičarki i odgojiteljici Marini Lančić na postignutom uspjehu i prezentaciji kvalitetnog odgojno – obrazovnog rada vrtića s djecom ranog i predškolskog uzrasta u gradskom Dječjem vrtiću Ivančice!

Razgledajte priloženu galeriju fotografija i pogledajte sjajne odgovore i razmišljanja naših najmlađih izražena kroz ovaj, odlično vođen pedagoški projekt.

print